31 mart. 2014 | 09:30

Este foarte riscant să încerci să repari un Galaxy S5

ACTUALITATE
Este foarte riscant să încerci să repari un Galaxy S5

Deşi nu a avut parte de o lansare globală, echipa Ferra.ru a confirmat deja cât de greu este de reparat un Samsung .

reparatii samsung galaxy s5-teardown-

În teorie, va avea parte de o lansare globală începând cu data de 11 aprilie. În practică, însă, operatorii de telefonie cei mai importanţi din Coreea de Sud au început deja să comercializeze acest telefon, în încercarea de a ocoli o hotărâre judecătoarească ce va intra în vigoare din 5 aprilie. Lăsând aceste detalii la o parte, important este că cei de la Ferra.ru au avut toate şansele să pună mâna pe un telefon Galaxy S5 pentru a-l dezasambla şi a ne oferi câteva impresii pe marginea procedurii.

Desfacearea unui Galaxy S5 se face pornind de la ecran. Această componentă, cea mai importantă şi mai scumpă, se pare că este însă aproape imposibil de înlăturat, din cauza unui adeziv foarte puternic folosit de Samsung, care ţine foarte bine lipit panoul de restul componentelor interne. Soluţia este încălzirea smartphone-ului cu o precizie elveţiană cu scopul topirii lipiciului, micşorând într-o oarecare măsură efortul dezlipirii. Dacă treceţi de această etapă foarte riscantă, restul componentelor pot fi demontate şi eventual înlocuite cu mult mai mult spor. Pentru cei care ţin la astfel de detalii, bateria la Galaxy S5, deşi continuă să fie detaşabilă, acum ocupă mult mai puţin din lăţimea aparatului, aproximativ două treimi, şi este mai lungă.

În principiu, un om foarte priceput poate demonta terminalul în aproximativ o oră. În condiţiile în care majoritatea smartphone-urilor moderne sunt din ce în ce mai subţiri, vă puteţi aştepta ca şuruburile clasice să fie folosite tot mai puţin, motiv pentru care dificultatea reparaţiilor este exponenţial mai mare.

Reparare Samsung Galaxy S5

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele