12 feb. 2014 | 09:05

Clone Flappy Bird, sub formă de malware costisitor pe Android

ACTUALITATE
Clone Flappy Bird, sub formă de malware costisitor pe Android

Pentru că un astfel de scenariu era inevitabil, au apărut deja mai multe versiuni de clone , în locul celei originale, clone care aduc și comportament maliţios.

Flappy Bird malitios Android si IOS

Deşi nu implica o reţetă revoluţionară vizavi de principii de gaming, creaţia lui Dong Nguyen se pare că a atins o coardă sensibilă cu un public destul de variat. Din păcate, din motive mai mult sau mai puţin personale, dezvoltatorul în cauză a decis să scoată jocul din magazinele virtuale Apple şi Google Play, menţionând ,,ajunsese să îl ţină treaz noaptea”.

Flappy Bird a inspirat câteva clone atât pe iDevice-uri, cât şi pe Androide sau smartwatch-uri , dar utilizatorii de dispozitive bazate pe platforma Google s-ar putea să aibă cel mai mult de pierdut dacă experimentează astfel de titluri. Experţii de la firma de securitate Trend Micro au făcut o analiză simplă a câtorva aplicaţii cu nume precum Flappy Bird, Clumsy Bird, Flappy Fish, Flappy Octopus şi Flappy Angry Bird doar pentru a ajunge la o concluzie îngrijorătoare.

Cele mai multe dintre aceste clone Flappy Bird, după ce sunt instalate pe un telefon, încep să trimită mesaje la supra preţ către numere cu supra taxă. Mai rău decât atât este faptul că respectivele programe pot fi descărcate din Google Play, iar gigantul din Mountain View le lasă să existe pentru simplul fapt că la instalare cer acordul pentru respectiva funcţie. Și dacă nu este suficient de frustrant să vă treziţi cu costuri suplimentare pe factura la telefon, merită să aveţi în vedere că undeva pe un server vă sunt trimise şi numărul vostru de telefon, operatorul de telefonie folosit şi adresa de Gmail asociată aparatului.

Având în vedere că Nguyen a spus clar într-un interviu că nu va mai publica din nou respectivul joc, sugestia mea, pentru următoarea perioadă, este să fiţi un pic mai precauţi când vine vorba de instalat diverse clone de Flappy Bird pe Android. Eventual, citiţi de două-trei ori permisiunile pe care vi le cere o aplicaţie la instalare şi nu instalaţi aplicaţii care vor să vă acceseze date la care nu ar trebui să aibă acces.

Trend micro sms malware flappy bird

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele