02 dec. 2014 | 13:00

Android, la raport: cei mai mulți utilizatori au trecut deja la KitKat

ACTUALITATE
Android, la raport: cei mai mulți utilizatori au trecut deja la KitKat

În cel mai recent studiu al celor de la Google, vizavi de distribuţia versiunilor de Android, recent lansatul Lollipop lipseşte cu desăvârşire.

android-kitkat

În fiecare lună, cei de la Google lansează un grafic şi un tabel despre care versiuni de Android sunt populare. Acestea înfăţişează propagarea în piaţă a diferitelor versiune de , începând cu Froyo şi terminând cu KitKat. Deşi graficul pe noiembrie nu vine sub nici o formă cu o evoluţie majoră pe acest subiect, din tabel lipseşte ceva.

, cel mai recent sistem de operare ieşit din Mountain View, chiar dacă a fost disponibil pentru instalare pe terminalele unora dintre voi, se pare că numărul acestora este aproape inexistent. Aproape este cuvântul cheie deoarece, la subsolul tabelului, scrie clar că, dacă a anumită versiune de Android rulează pe un număr de dispozitive mai mic de 0,1 procente, acesta nu figurează în grafic.

Trecând pe aceste mici detalii, mai există câteva informaţii ce pot fi desprinse din acelaşi tabel. KitKat rulează pe 33,9% din aparatele cu Android, în creştere cu 3,7% faţă de acum o lună. Cota de piaţă a Jelly Bean a scăzut în aceeaşi unitate de timp, probabil din cauza celor care au reuşit să-şi actualizeze telefonul cu Android 4.4. Ice Cream Sandwich. Gingerbread a pierdut de asemenea utilizatori.

Rămâne să mai aşteptăm până luna viitoare pentru a vedea dacă lansarea Android 5.0 Lollipop va rezolva în sfârşit problema de fragmentare a dispozitivelor cu Android. Nu de alta, dar Google a promis că va revoluţiona acest aspect al platformei, chiar dacă momentan nu există indicii cum că acest lucru chiar s-a întâmplat.

android-distro-640x269

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele