19 mart. 2014 | 09:35

A apărut prima ştire scrisă şi publicată de un robot-jurnalist, în SUA

ACTUALITATE
A apărut prima ştire scrisă şi publicată de un robot-jurnalist, în SUA

Pagina web a celor de la LA Times a ajuns zilele trecute gazda primului material de acest fel, este vorba de o stire scrisă de -jurnalist.

scriitor robot stiri creativitate los angeles times

Cu toate că am trăit foarte mult cu sentimentul că niciodată un robot nu va putea să înlocuiască cu brio activitatea pe care o întreprind eu ca meserie, se pare că m-am înşelat. În Statele Unite, a fost creat primul redacţional.

Un jurnalist pe nume Ken Schwencke, de la Los Angeles Time, care se întâmplă să fie şi pasionat de programare, a realizat primul robot-jurnalist capabil să scrie o ştire. Algoritmul care a stat la baza respectivului material editorial se referă exclusiv la ştiri despre cutremure. La scurt timp după ce Schwencke a menţionat că a durat cam trei minute partea de redactare şi publicare a unei ştiri, prima dovadă a conceptului de Robo-jurnalism a ajuns online. Mai mult decât atât, respectivul material a fost preluat cu entuziasm de către diverse agenţii de presă de pe mapamond.

La ora actuală, publicaţia LA Times se află printre singurele organizaţii care folosesc astfel de mijloace jurnalistice. Ca sursă pentru conţinutul ştirilor, sunt folosite doar informaţii obţinute de la US Geological Survey. Deşi reportajele efective sunt simple şi la obiect, exact cum ar trebui să fie o ştire, partea interesantă este ultima linie de text dintr-un astfel de material. ,,Informaţia provine de la USGS Earthuqake Notification Service, iar această postare a fost creată printr-un algoritm scris de autor.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele