27 aug. 2013 | 10:58

Yahoo a cumparat inca o companie tanara – IQ Engines

ACTUALITATE
Yahoo a cumparat inca o companie tanara - IQ Engines

Yahoo este pus in continuare pe fapte mari, cel putin de cand la carma se afla Marissa Mayer. Noua lor achizitie se numeste IQ Engines, care a dezvoltat o tehnologie revolutionara de recunoastere a imaginilor.

Marissa-Mayer-Yahoo-full

Noua achizitie a lui Yahoo vine imediat dupa ce compania a cumparat Rockmelt, o platforma de social browsing si, desigur, mult discutatul Tumblr. Din cate mentioneaza TechCrunch, Yahoo foloseste aceeasi politica si cu IQ Engines, in sensul ca va inchide operatiunile acesteia inainte de a o integra complet ca serviciu in portofoliul propriu.

IQ Engines s-a specializat in etichetarea si organizarea fotografiilor. Compania a produs pana acum o platforma denumita Glow, care se descurca destul de bine in a recunoaste peisajul, localizarea, mesajele text si chiar persoanele dintr-o imagine. Echipa lui IQ Engines va fi cel mai probabil integrata in departamentul Flickr, detinut acum de Yahoo.

In ultimele luni, Yahoo a achizitionat zeci de companii mai mari sau mai mici, printre care se numara Tumblr, GoPollGo, Sumly, Astrid, Rockmelt si altele. Afinitatea Marrissei Mayer pentru achizitii nu se va opri insa aici si este posibil ca pana la sfarsitul anului sa mai aflam cum multe nume noi din industrie vor trece sub „aripa protectoare” a lui Yahoo. Nu se cunosc inca detaliile legate de aceasta achizitie.