01 nov. 2013 | 17:10

Warcraft RTS: Alliance and Horde – un joc de strategie creat exclusiv de fani

ACTUALITATE
Warcraft RTS: Alliance and Horde - un joc de strategie creat exclusiv de fani

Deoarece este putin probabil sa mai vedem vreun joc din seria prea curand, un pasionat al francizei si l-a construit sub forma Warcraft RTS.

Warcraft IV RTS WAH Alliance and Horde 1

Warcraft IV RTS WAH Alliance and Horde 2

Intr-o perioada in care cei de la incearca sa mai castige ceva bani din seria Starcraft si Diablo, in acelasi timp actualizand deseori World of Warcraft, este evident ca nu prea exista timp pentru proiecte noi. Nici macar nu conteaza daca respectivele proiecte ar implica si un al patrulea joc din seria Warcraft.

In teorie, primele doua jocuri din serie au pus Blizzard pe harta dezvoltatorilor relevanti de jocuri, in urma cu aproape 20 de ani. In practica, insa, primul joc din seria Stracraft impreuna cu versiunile ulterioare stau la baza unora dintre cele mai impresionante campionante de gaming, motiv pentru care este si normal ca in acea directie sa fie orientate resursele creative si financiare ale companiei.

Steve Luo, un fan al seriei Warcraft, si-a petrecut ultimele sase luni din viata construind de la zero un joc de strategie exact asa cum si-a imaginat el ca ar fi putut fi Warcraft 4. L-a construit aproape exclusiv in editorul de modd-uri pentru Starcraft 2 si l-a denumit Warcraft RTS: Alliance and Horde. Pentru un plus de diversitate a imprumutat si cateva elemente de gaming de la World of Warcraft. Fara a integra momentan misiuni clasice, jocul vine totusi cu doua rase, doua harti pentru skirmish si multiplayer, un AI destul de performant plus o mare parte din ingredientele care au facut primele jocuri Warcraft sa creeze dependenta. De unul singur, Steven Luo a creat 14 cladiri, 16 unitati, 18 eroi si peste 50 de monstri pe care trebuie sa-i invingeti.

Mai multe informatii despre joc si detalii legate de modul in care il puteti integra in versiunea voastra de Starcraft 2 gasiti pe o pagina a forumului Teamliquid.net. De asemenea, clipul de mai jos ar trebui sa va ofere o imagine de ansamblu destul de buna despre experienta pe care ar trebui sa va asteptati sa o traiti.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele