18 dec. 2013 | 00:02

Un dezvoltator din Vegas acceptă Bitcoin ca plată pentru reședința sa luxoasă

ACTUALITATE
Un dezvoltator din Vegas acceptă Bitcoin ca plată pentru reședința sa luxoasă

Și astăzi, avem din nou vești legate de Bitcoin. Un dezvoltator din Las Vegas acceptă moneda virtuală ca plată pentru reședința sa în valoare de 7,85 milioane de dolari.

Bitcoin lLs Vegas

Un dezvoltator din Las Vegas, proprietar de casino-uri, încearcă să își vândă reședința sa luxoasă la 7,85 milioane de dolari și este dispus să accepte și moneda virtuală Bitcoin de la cumpărător. Ideea vine aparent de la cei doi fii ai săi, care sunt la curent cu această monedă virtuală.

”Avantajul este că ne extindem piața și adăugam ceva notorietate”, spune Jack Sommer, dezvoltatorul. Julian Tosh, un consultant al site-ului bitcoinvegas.com a declarat în Las Vegas Review Journal că folosind această monedă ar eficientiza oportunitățile de business internaționale. ”Există câțiva oameni care dețin Bitcoin și ard de nerăbdare să îi cheltuiască”. Adevărul acesta este, sunt destul de puțini cei care dețin un număr rezonabil de monede Bitcoin și nu toți se află pe teritoriul Statelor Unite.

Reședința din Las Vegas nu este de altfel singura proprietate care a fost listată ca acceptând și Bitcoins ca modalitate de plată, mai există o casă în Canada, în valoare de 405.000 dolari, și prețul cerut pe ea este de 480 de Bitcoins. În plus, dacă vă amintiți, o mașină electrică Tesla S a fost achitată prin Bitcoin integral, în urmă cu câteva zile.

Modul în care a crescut Bitcoin-ul este demn de luat în seamă. Dacă în ianuarie acesta valora doar 10 dolari, a ajuns în Octombrie să valoreze 1000 dolari, apoi a scăzut la 870 de dolari într-o săptămână, pentru ca apoi să sară la 1300 de dolari în zilele următoare. Momentan, valoarea acestuia este de 850 dolari și stagnează de aproximativ cinci zile.