10 dec. 2013 | 22:16

Moneda virtuală BitCoin a fost folosită pentru a achita integral un autoturism electric

ACTUALITATE
Moneda virtuală BitCoin a fost folosită pentru a achita integral un autoturism electric

Viitorul este aici în mod oficial. Moneda virtuală BitCoin a fost folosită pentru a achita integral o mașină electrică, un Tesla S.

Automobil electric Tesla S moneda BitCoin

Cumpărătorul care a achitat întreaga sumă dorește să rămână anonim, însă distribuitoul care i-a vândut mașina nu s-a putut abține să își facă puțină reclamă pe această temă, după cum se vede și în colțul din stânga jos al imaginii. Ar fi fost probabil și mai interesant dacă ar fi printat-o după ce a cumpărat-o, însă asta e o discuție pentru viitorul mai îndepărtat. Modelul Tesla S achiziționat era puțin folosit și a fost evaluat la mai puțin de 110.000 dolari cât costă varianta nouă. Acesta dispune de un motor de 85 kilowați pe oră și pachetul performance. Dealer-ul nu a menționat suma exactă cu care s-a vândut, și nici ziua în care a fost făcută tranzacția, însă putem intui destul de ușpr perioad. Cel mai probabil achiziția a fost făcută săptămâna trecută, când BitCoin-ul a sărit la valoarea de 1300 dolari pentru  singură monedă. Să sperăm că dealer-ul a transformat moneda virtuală în bani reali în aceeași fereastră de timp, pentru că acum valoarea unui BitCoin este de puțin peste 900 dolari.

Dacă situația de mai sus este reală, atunci cumpărătorul a făcut o afacere demnă de lăudat. Producătorii de automobile sau oricere alt magazin online de dimensiuni apreciabile nu vor folosi BitCoin-ul ca monedă de schimb, mai ales din cauza fluctuațiilor de care dă dovadă în ultima vreme, însă este de apreciat că patronii magazinelor mai mici fac asta. BitCoin-ul poate fi folosit momentan pentru achiziționarea de servicii online, diverse bunuri de valoare mică sau chiar pentru teme wordpress și elemente grafice necesare unui website.