03 iun. 2013 | 10:00

Twitter se apuca de generat imagini pe baza de tweet-uri

ACTUALITATE
Twitter se apuca de generat imagini pe baza de tweet-uri

Arta utilizarii informatiilor de geotagging intr-un mod constructiv nu este cunoscuta de foarte multe companii, iar pare ca se pricepe.

Twitter Geotagging harta map gps

Ideea de geotagging exista deja de cativa ani buni, cam din aceeasi perioada in care aparatele foto au inceput sa integreze si un modul GPS. Daca nu ati mai auzit termenul, acesta face referire la atasarea de coordonate GPS mai multor tipuri de fisiere sau actiuni online, in principal fotografii.

Cu toate ca semnificativ in ultima vreme, partea de geotagging era foarte bine definita de cativa ani buni. Inca din 2009, toate smartphone-urile capabile de geotagging se aflau in spatele unui tweet cu coordonate GPS atasate. Pentru ca detinea acest amalgam de informatii si avea deja o echipa specializata pe transformarea lor in imagini, grafice si statistici, echipa Visual Insights din cadrul companiei a decis sa faca ceva spectaculos. Dupa ce a agregat toate informatiile aferente acestui proiect, echipa a inceput sa creeze imagini precum cea de mai sus, atat la scara macro, pentru continente, cat si la scara micro, pentru orase. Rezultate artistice destul de impresionante au fost postate pe contul de Flickr al gigantului si sunt disponibile pentru download la rezolutii foarte variate. Pe langa densitatea tweeturilor din Europa, sunt surprinse in acelasi format grafic, tweeturi din Tokyo, Sidney, Seoul, Seattle, Sao Paolo, San Francisco, New York, Moscova, Istanbul, Puerto Rico, America de Nord si Boston, exact in aceasta ordine.

Din punctul meu de vedere astfel de creatii reusesc cel mai bine sa incetoseze linia dintre operele de arta clasice si cele moderne. In plus, este interesant sa vezi astfel de reproduceri cartografice incarcate de informatii referitoare la activitatea oamenilor din diverse zone ale globului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele