26 sept. 2013 | 08:45

Studiu: Nu toti americanii au sau isi doresc acces la internet

ACTUALITATE
Studiu: Nu toti americanii au sau isi doresc acces la internet

Un in Statele Unite, dar care poate fi la fel de adevarat si in tara noastra, confirma ca foarte multi americani nu au si nu-si doresc acces la internet.

studiu americans acces internet usage

Este foarte probabil ca cei mai multi dintre voi sa se incadreze fara probleme in , a celor care-si petrec obsesiv de mult timp online si care, mai important decat atat, nu se mai pot dezlipi de internet pentru perioade indelungate de timp. Trecand peste faptul ca acestea sunt simptome clare de dependenta, aici vom dezbate alt subiect.

Un studiu al celor de la Pew Research confirma faptul ca un procent de 15% dintre americani nu au acces la internet. In plus, 5% dintre cei intervievati au o atitudine foarte radicala vizavi de acest subiect afirmand ca percep internetul ca fiind irelevant. Incercand sa argumenteze motivul pentru care nu au o conexiune la internet, foarte putini dintre cei 15% au insistat pe faptul ca stau intr-o padure sau in varful muntelui si nu exista acces la servicii online. Majoritatea a zis ca aceasta activitate este o pierdere de timp. Pe locul al doilea, a venit motivul ca este prea scump, urmat indeaproape de acela ca este prea complicat de utilizat.

Desi foarte multi dintre noi ne desfasuram activitatea online, astfel de studii mi se par foarte importante, pe langa faptul ca le percep ca fiind valabile intr-o oarecare masura la nivel global.

In Romania, cu siguranta ca procentul celor care fug de internet este mult mai mare de 15%, ca sa nu mai zic de cei care prefera sa nu interactioneze deloc cu un computer.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele