Studiu: Internet Explorer consuma cele mai putine resurse

Studiu: Internet Explorer consuma cele mai putine resurse

Desi rareori va intereseaza acest aspect in lumea reala, un nou studiu a confirmat ca este mai eficient energetic decat Chrome sau Firefox.

Microsoft IE10 consum energie

O trasatura vitala pentru utilizatorii de notebook, cu utilitate zero pentru posesorii de sisteme desktop, este data de consumul energetic al anumitor aplicatii care, din diverse motive, nu au fost suficient de bine optimizate.

Sperand probabil sa iasa pe primul loc, Microsoft a cerut celor de la institutul Fraunhofer un studiu care sa verifice consumul de energie electrica al aplicatiilor pe care le folosim cel mai mult pe un notebook. Este vorba de browserele de internet. Intamplarea face ca consuma cu pana la 18% mai putin curent decat Chrome sau Firefox in momentul in care sunt afisate pagini cu mult continut Flash si HTML5, trasatura evidentiata si prin graficul de mai sus.

,,Daca fiecare utilizator de Chrome si Firefox ar trece pe IE10, ar salva pe termen lung suficient de multa energie electrica incat sa poata alimenta peste 10.000 de case din SUA pentru un an de zile.”

Pentru a amplifica valoarea acestui mic avantaj, gigantul din Redmond s-a aruncat la o afirmatie foarte curajoasa vizavi de utilizatorii Chrome si Firefox. Cu alte cuvinte, Google si Mozilla fac rau planetei noastre, in timp ce Microsoft are o atitudine cat se poate de ecologica. Desi este greu de verificat cat de adevarata este afirmatia de mai sus, exista cu siguranta un fundament real in spate. Cine stie, aceasta informatie poate va inclina spre browserul Microsoft data viitoare cand v-ati enervat cu un mesaj de eroare din Chrome sau Firefox.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: