21 sept. 2013 | 11:18

Smartphone-ul Jolla, cu pret si specificatii complete

ACTUALITATE
Smartphone-ul Jolla, cu pret si specificatii complete

Au trecut doar cateva zile de cand am amintit ultima oara de si Sailfish OS, la scurt timp am avut detalii oficiale despre primul lor telefon.

jolla smartphone specs sailfish os pret

Intr-o lume guvernata de Androide si iDevice-uri, cei de la Jolla, o echipa formata din oameni plecati de mul timp de la Nokia, au inceput sa ofere detalii despre primul lor smartphone.

Pentru ce cel mai bun mijloc de a promova o informatie noua este prin intermediul retelelor sociale, pe pagina de Facebook a companiei (tot finlandeza) am aflat zilele acestea configuratia completa si pretul primului dispozitiv creat vreodata cu Sailfish OS. Aceasta din urma este o platforma complet noua ce isi gaseste fudamenetele in Meego, un sistem de operare preinstalat in urma cu cativa ani pe Nokia N900.

In cazul primului smartphone al tinerei companii, cu Sailfish OS, acesta va avea un  pret decent de 400 dolari la liber si o configuratia rezonabila. La interior avem un dual core tactat la 1,4 GHz din seria Snapdragon de la Qualcomm. Memoria interna este de 16GB si suporta extinderea acestei capacitati prin intermediul unui card MicroSD. Camera pricipala este de 8 megapixeli, iar camera secundara se rezuma la 2 megapixeli.

Spre deosebire de multe alte terminale moderne, bateria poate fi inlocuita cu usurinta si are o capacitate de 2100 mAh.

Singurul handicap semnificativ al noului aparat consta in rezolutia ecranului de 4,5 inci. In loc de Full HD sau 720p, vorbim de o rezolutie de 960 x 540 pixeli, clasificata ca fiind qHD.

Noul aparat Jolla preinstatat cu va avea un pret de 400 de euro, iar creatorii sai spera ca pana la sfarsitul acestui an sa inceapa livrarile.

…Pronosticuri de reusita? 😀

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele