16 sept. 2013 | 09:42

SanDisk Extreme Pro este cel mai rapid card de memorie din lume

ACTUALITATE
SanDisk Extreme Pro este cel mai rapid card de memorie din lume

CFast 2.0 este standardul prin intermediul caruia a putut fi creat Extreme Pro, cel mai rapid card de memorie de pana acum.

cfast sandisk extrem pro 120gb

In urma cu aproximativ un an de zile, CompactFlash Association, institutia responsabila de acest standard, a publicat specificatiile in format draft pentru a doua generatie a .

Reusind sa fie primii care vor intra pe piata cu astfel de carduri, cei de la SanDisk au anuntat noile modele Extreme Pro. Avantajul semnificativ de performanta consta, evident, in viteza. In comunicatul oficial de lansare, se specifica 450 MB/s la citire si 350MB/s la scriere.

Desi au mai fost anuntate carduri rapide in trecut, cu astfel de rezultate, SanDisk Extreme Pro reusesc sa fie cele mai rapide lansate vreodata, de orice fel. Pe langa viteza ce pare specifica celor mai rapide SSD-uri de pe piata, noile modele sunt mai rezistente si integreaza un design lipsit de pini susceptibili la probleme. In plus, fiecare card vine cu un numar serial unic, pe care il puteti folosi pentru inregistrare pe website-ul producatorului.

Pentru ca nu neglijeaza nici segmentul de piata al utilizatorilor de CompactFlash, SanDisk a mai anuntat cel mai mare card de pana acum, de 256GB. Pretul este foarte generos, de 1800 dolari.

Pentru cardul CFast 2.0 si pentru un cititor de astfel de carduri compatibil USB 3.0 nu a fost confirmat inca nici un pret.

In ceea ce priveste utilizarea noilor carduri, momentan doar camera profesionala Arri Amira le suporta nativ, in timp ce modelele mai vechi ale aceluiasi producator, Arri XT si Classic (cu modul XR), pot folosi carduri CFast 2.0 cu un adaptor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele