01 aug. 2013 | 15:50

Paperboy: Un joc clasic este reconstituit cu Oculus Rift si Kinect [VIDEO]

TEHNOLOGIE
Paperboy: Un joc clasic este reconstituit cu Oculus Rift si Kinect [VIDEO]

Este incredibil ce pot face oamenii cu suficient de mult timp liber, mai ales cand au in posesie un si un senzor Kinect.

Paperboy este un joc foarte vechi, in care scopul personajului principal este sa se deplaseze pe bicicleta pe o strada dintr-o suburbie americana si sa arunce ziare in stanga si in dreapta cu scopul unic de a nimeri cutiile postale ale locuitorilor. Pentru ca acest joc implica si un pic de efort fizic daca este sa fie proiectat in lumea reala, pare un partener perfect pentru combinarea cu un chit Oculus Rift si o bicicleta.

In clipul de mai sus, o companie cu numele de Globacore, cu sediul in Toronto, a lucrat intens la optimizarea jocului Paperboy pentru . In ecuatie mai intra un dispozitiv cu numele de Kickr, care se conecteaza la bicicleta si care permite jocului sa monitorizeze viteza cu care va deplasati pe strada dand din pedale. Senzorul Kinect va urmari miscarea din mana pentru a o asocia aruncarii unui ziar, iar kit-ul Oculus Rift va pozitiona jucatorul in mijlocul actiunii.

Pentru ca investitia in joc a fost imensa, echipa de dezvoltatori a redenumit creatia PaperDude VR, chiar daca in mare parte elementele de gaming par identice cu ceea ce va aduceati aminte din jocul clasic al celor de la Atari. In cazul in care aveti o problema cu embed-ul de mai sus, puteti urmari clipul complet pe Vimeo.

Oculus Rift Paperboy joc bicicleta

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele