21 feb. 2013 | 14:40

Origin PC se lauda cu prima placa Nvidia Titan racita cu lichid

ACTUALITATE
Origin PC se lauda cu prima placa Nvidia Titan racita cu lichid

Origin PC a anuntat ca va fi prima companie ce va aduce pe piata o placa grafica Nvidia Titan, cea lansata recent, racita doar pe baza de lichid.

GTX-TITAN

Origin PC lucreaza in acest moment impreuna cu EK Water Blocks pentru a realiza unele dintre cele mai puternice PC-uri pe care le pot cumpara banii la momentul actual, pentru consumatorul de rand. Scopul producatorului este sa realizeze un sistem cu 4 placi grafice Nvidia Titan in SLI, si un sistem de racire complet nou pentru acestea. Se presupune ca pentru a pastra temperturile placilor grafice la un nivel normal Origin va folosi un lichid criogenic proprietar… cel putin asa spune stirea din afara. Din cate stiu eu lichidul cu proprietati criogenice se evapora destul de repede, sau se consuma fiind intr-un sistem inchis cum ar fi un cooler pentru GPU sau CPU.

„Prima data cand Nvidia ne-a aratat placa Titan am fost uimiti de performanta sa extraordinara cu un singur GPU, chiar si pentru cele mai complexe jocuri si aplicatii. Asteptati doar sa o vedeti la lucru pe un computer Origin, cu solutia proprietara de racire lichida si sistemul de overclocking profesional, Origin va aduce pe piata primul supercomputer de gaming.”a declarat Kevin Wasielewski, CEO si fondatorul Origin.

Nu se stie de asemena nimic despre pretul acestui sistem, insa avand in vedere configuratia placilor video Nvidia Titan, 4 la numar in sistem SLI, este suficient sa ne gandim la faptul ca doar una dintre aceste placi are un pret echivalent cu 1000 dolari. In teorie sistemul ar fi trebuit sa fie lansat pe piata in cursul acestei saptamani, mai exact maine, dupa ora americanilor. In mod sigur vorbim aici de un sistem exclusivist, disponibil doar pe comanda ferma, si cu un timp de asteptare destul de lung. Ce stim insa este faptul ca Origin PC este pornit sa comercializeze acest sistem si inafara granitei statelor unite.