01 nov. 2013 | 11:18

Oficial: Android 4.4 KitKat vine cu cateva schimbari importante [VIDEO]

ACTUALITATE
Oficial: Android 4.4 KitKat vine cu cateva schimbari importante [VIDEO]

Odata cu noul Nexus 5, tot astazi cei de la Google au anuntat oficial cel mai nou sistem de operare al gigantului, este vorba de .

lansare google android-4-4-kitkat

Desi nu este o schimbare de versiune revolutionara, de aici si faptul ca nu vedem un salt la Android 5.0, noul KitKat introduce cateva detalii importante.

Un terminal cu va asculta in permanenta ce se intampla in jurul lui fiind in permanenta gata sa raspunda la comenzi vocale initiate cu Ok Google. Pentru o experienta de consum de continut multimedia mai imersiva, indiferent daca vorbim de redarea unui film, a unei melodii sau de lectura unei carti, acum aveti posibilitatea sa ascundeti in orice moment toate elemente de interfata, inclusiv butoane virtuale specifice platformei.

Pentru a facilita dialogul cu persoanele care sunt mai importante pentru utilizator, cei cu care interactionati cel mai des vor fi evidentiati in diverse locatii din interfata. Functia Caller ID care va identifica apelantul acum nu se va mai baza doar pe agenda pentru a va spune cine va suna si ci si pe o baza de data exhaustiva a celor de la Google. Pentru a centraliza comunicatiile de orice fel cu oamenii din viata voastra, in noua versiune de Android, SMS-urile, MMS-urile si conversatiile de tip Hangout sunt disponibile intr-un singur loc, inlocuind practic trei aplicatii cu un hub de comunicatii. Nativ, de acum inainte au fost integrate emoticoanele Emoji in Gmail, un detaliu care s-ar putea sa ii bucure pe utilizatorii care tin sa-si exprime starea sufleteasca prin aceasta metoda.

Cea mai importanta inovatie introdusa in noua versiune de Android este legata optimizarea intregului sistem de operare pentru sisteme low-end. Toate aplicatiile proprietare Google au fost eficientizate pentru un consum redus de energie si resurse, iar sistemul de operare ar trebui sa se descurce foarte bine si pe sisteme cu 512 MB RAM. In teorie aceasta schimbare este menita sa faciliteze actualizarea numarului foarte mare de telefoane care inca mai ruleaza Gingerbread, din pacate acest aspect nu este sub nici o forma controlat de Google.

Mai sus am atras atentia asupra unui numar infim de modificari introduse odata cu KitKat. Pentru ca nu putea lipsi un document care sa le cuprinda pe toate, in orice moment puteti accesa www.android.com/versions/kit-kat-4-4. Momentan, KitKat ruleaza exclusiv pe Nexus 5, dar in urmatoarele saptamani ar trebui sa ajunga fara nici un fel de probleme pe toate smartphone-urile si tabletele Nexus. Ramane sa vedem daca vor exista si producatori OEM care vor anunta tranzitia propriilor aparate la cel mai nou Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele