28 oct. 2013 | 13:00

Android 4.4 KitKat va fi optimizat ca Android TV

ACTUALITATE
Android 4.4 KitKat va fi optimizat ca Android TV

Cu mai putin de o luna pana la lansarea oficiala a Nexus 5 si , zvonurile se intetesc vizavi de ambele aspecte ale afacerii Google.

google android-4.4-kitkat

Gigantul din Mountain View este in continuare foarte secretos vizavi de noutatile pe care le are in tolba pentru acest final de 2013. Cu toate acestea, despre sunt mari sanse sa fi aflat deja tot ce era de aflat. Nu acelasi lucru se poate spune despre Android 4.4. Sistemul de operare supranumit KitKat a ajuns pe internet sub forma catorva capturi de ecran, insa prea putine se stiu de fapt vizavi de schimbarile majore ale acestei versiuni.

Primii care par sa surprinda centrul atentiei noului Android sunt cei de la ETNews, un site de IT coreean. Aparent, aceasta lansare iminenta se va axa in special pe experienta oferita de dispozitivele legate la TV ce ruleaza acest SO. Aceste zvonuri survin la cateva zile dupa ce surse apropiate de subiect au confirmat ca Android TV va reprezenta reinventarea platformei Google TV, in timp ce acesta din urma va disparea de pe harta.

Din aceasta noua ipostaza, Google a introdus schimbari majore atat pe partea experientei de utilizare, cat si a interfetei grafice. Pentru ca si dezvoltatorii sa aiba de castigat din aceasta tranzitie, au fost facute schimbari si in modul in care programatorii pot interactiona cu un al doilea ecran conectat la un smartphone sau o tableta cu Android si cum pot aplicatiile optimizate sa profite de acest spatiu in plus.

Cu alte cuvinte, urmatorul anunt al gigantului se va axa pe rebranding-ul Google TV in Android TV si pe luarea in serios a potentialului pe care il au televizoarele legate la gadgeturi cu Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele