17 apr. 2013 | 11:50

Numarul infectiilor pe Android a explodat in 2012

ACTUALITATE
Numarul infectiilor pe Android a explodat in 2012

Un nou studiu confirma situatia ingrijoratoare pe care , malware-ul pe terminalele cu Android este in floare.

android malware triples 2012

Pe vremuri, la inceputurile smartphone-urilor moderne, nu existau virusi pe mobile. Nu existau si nici hackerii nu erau interesati de cautarea unor vulnerabilitati in sistemele de operare ce dominau piata. Erau vremuri mai linistite. Acum, situatia este radical diferita. Numeroase vulnerabilitati de tip backdoor au fost descoperite si exploate prin aplicatii destinate preponderent platformei Android.

NQ, o companie specializata pe solutii de securitate pentru mobile, si-a facut public raportul pentru 2012 vizavi de numarul dispozitivelor cu Android infectate cu malware. Trecand peste faptul ca 95% din aplicatiile de tip malware descoperite in 2012 afecteaza exclusiv platforma Android, daca ne rezumam doar la aparate, situatia arata si mai rau. In comparatie cu 2011, cand 10,8 milioane de terminale au fost descoperite cu malware, in 2012, aceasta cifra a crescut cu 300%, pana la 32,8 milioane de gadgeturi infectate. Statistic, cele mai multe infectii au aparut in tari precum China, India si Rusia.

Cu alte cuvinte, acesta este cel mai recent studiu, dintr-o serie intreaga de exemple care au clasificat platforma celor de la Google ca fiind tinta perfecta pentru criminalii cibernetiici care vor sa preia cu usurinta controlul unui smartphone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele