08 aug. 2013 | 15:10

Noul WhatsApp vine cu transmisiuni de mesaje in format voce

ACTUALITATE
Noul WhatsApp vine cu transmisiuni de mesaje in format voce

Majoritatea versiunilor noi la cele mai populare aplicatii include doar optimizari si solutii la gauri de securitate. Noul e altfel.

Whatsapp voice messenger

Jan Koum, co-fondatorul si , pe langa un set foarte interesant de statistici referitoare la evolutia popularei platforme de mesagerie instant, ne-a atras atentia zilele trecute asupra unei functii noi introduse cu cea mai recenta versiune a aplicatiei. Este vorba de un sistem similar cu conceptul clasic de push-to-talk.

Practic, de acum inainte, puteti inregistra mesaje pe WhatsApp in format voce de o durata nelimitata printr-un tap pe simbolul microfonului din fereastra de dialog. Daca ati luat mana de pe sigla microfonului, mesajul inregistrat este trimis instantaneu partenerului de dialog care il poate asculta oricand vrea. Un bonus dragut la aceasta functie este ca implicit mesajele sunt redate in mod ,,speaker”, doar cand ridicati telefonul la ureche acesta trece automat pe mod difuzor si auziti doar voi mesajul care va era destinat. Pentru a tine cu usurinta o evidenta in legatura cu mesajele audio care au fost ascultate si cele care nu au fost, in dreptul casutei de dialog apare un microfon albastru daca destinatarul a facut click pe Play.

Acest update semnificativ descris mai sus vine intr-o perioada in care numarul global al utilizatorilor de WhatsApp a crescut pana la 300 de milioane global. Cate 20 de milioane de utilizatori sunt in fiecare dintre tarile: India, Spania, Mexic si Germania. Daca mai era vreo dilema in legatura cu popularitatea platformei de mesagerie instant, faptul ca in fiecare zi sunt trimise aproximativ 11 miliarde de mesaje scrise si 325 de milioane de fotografii ar trebui sa spulbere orice gand de acest gen. Sunt curios ce urmeaza pentru o aplicatie cross-platform care deja se afla in top 10 pe Apple AppStore, Google Play, Windows Phone Store, Ovi Store si BlackBerry AppWorld.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele