01 sept. 2013 | 10:06

Noul SimCity ajunge pe Mac cu probleme mai mari decat pe PC

ACTUALITATE
Noul SimCity ajunge pe Mac cu probleme mai mari decat pe PC

Au trecut luni bune de cand pe sistemele cu Windows, intre timp se pare ca cei de la EA nu au invatat lectia.

ea maxis simcity mac os x bugs

Dupa cateva amanari menite sa remedieze toate problemele din popularul joc, SimCity . Te-ai fi asteptat ca scandalurile si problemele care au incununat lansarea versiunii de PC sa functioneze ca o lectie pentru a preveni reiterarea lor odata cu disponibilitatea versiunii de Mac – nu a fost nici pe departe asa.

La doar cateva zile de la lansarea noii versiuni a jocului, pagini intregi de forumuri reprezinta gazda frustrarilor acumulate de cei care au avut incredere sa faca o investitie in acest joc napastuit. Multi dintre utilizatori nici macar nu au fost suficient de norocosi incat sa poate instala jocul, deoarece respectivul proces esua. Si pe Twitter au inceput sa fie postate numeroase intrebari pe acest subiect, in speranta ca cineva a gasit solutii la probleme.

Din pacate, nici macar nu a existat vreo legatura cu configuratiile hardware neperformante. Pana si posesorii de MacBook-uri cu Retina Display sau iMac-uri achizitionate acum cateva saptamani au intampinat aceleasi probleme. Jocul nu se incarca, are un lag teribil pe un hardware competent, nu reuseste sa ruleze in full screen pentru foarte mult timp, sarind in mod fereastra fara nici un avertisment.

In cazul in care cochetati cu ideea achizitiei acestui titlu pe OS X, pe langa faptul ca trebuie sa va ganditi de zece ori inainte de a face pasul, s-ar putea sa va faca decizia mai usoara comunicatul celor de la Maxis pe acest subiect: ,,Exista un numar mic de jucatori care au intampinat probleme cu SimCity pentru Mac. Echipa noastra lucreaza individual cu jucatorii pentru a rezolva problemele lor si pentru a-i aduce in joc cat mai repede cu putinta.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele