Noul SimCity va fi disponibil si intr-o versiune educationala

Noul SimCity va fi disponibil si intr-o versiune educationala

Asteptat cu inima la gura de fanii genului, pe data de 5 martie SimCity  va fi disponibil si intr-o varianta educationala.

SimCityEDU

Desi  intre elemente de noutate si elementele care au transformat seria intr-una de jocuri clasice, EA ne mai pregateste ceva. Intr-un inteviu acordat celor de la BusinessWire, un oficial Electronic Arts a comunicat ca in acest moment se lucreaza la doua jocuri SimCity, si un al doilea intitulat SimCityEDU. Cel de al doilea va fi creat pentru a fi folosit in sistemul educational, in scopul ca elevii sa inteleaga mai bine aspecte care tin de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. Pentru a demonstra angajamentul companiei de a transforma SimCity intr-o unealta folosita in educatie, acelasi oficial s-a laudat cu faptul ca jocul va fi realizat in conformitatea cu programa scolara valabila in SUA.

Aparent, profesorii vor putea in SimCity sa creeze si sa partajeze lectii online. Ulterior, elevii vor folosi jocul pentru a asimila cu usurinta elemente de planificare a oraselor, ecologie sau economie sociala, toate prin prisma unui orasel care se va auto distruge sau va prospera in voie, intr-un mediu virtual.

Momentan nu se cunoaste o data oficiala de lansare pentru SimCityEDU. Avand insa in vedere similaritatile cu SimCity ne putem astepta la o lansare in jurul datei de 5 martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: