28 mart. 2013 | 11:20

Mozilla aduce puterea Unreal Engine 3 in Firefox

ACTUALITATE
Mozilla aduce puterea Unreal Engine 3 in Firefox

Pentru ca grafica din browser a atins noi niveluri in ultimii ani, Mozilla vrea sa puna si mai multe paie pe foc cu .

Unreal Engine 3 Citadel on Mozilla Firefox

In urma unei colaborari dintre Mozilla si Epic Games, compania din spatele seriei Unreal Tournament a anuntat portarea intregului  direct in Firefox. Folosit deja cu succes in jocuri pentru aproape orice platforma, motorul Unreal 3 va avea in prima etapa ca si exponent acelasi demo: ,,Epic Citadel” pe care l-am vazut pe iOS de cativa ani si .

,,Prin intermediul acestei portari, dezvoltatorii vor fi capabili in curand sa exploreze posibilitatile nelimitate de portare a celor mai populare titluri de pe orice platforma in mediul web.”  Cu alte cuvinte, este doar o chestiune de timp pana vom putea juca titlurile de pe telefoane si tablete in browser. Tranzitia motorului grafic in browser a fost realizata folosind o versiune de JavaScript optimizata foarte bine. Cand uneltele au fost gata, portarea efectiva a durat doar patru zile.

,,Colaboram cu publisheri premium din domeniu precum Disney, EA si ZeptoLab care folosesc aceeasi tehnologie pentru a optimiza performanta celor mai populare titluri comercializate de ei.”. Cei mai multi utilizatori vor putea surprinde minunea gamingului de inalta definitie in browser in cateva saptamani, urmand in etapa urmatoare ca acelasi fenomen sa se intample si pe dispozitive mobile gen tablete sau smartphone-uri.

Per ansamblu, viitorul arata bine. Mi-e frica insa de momentul in care majoritatea site-urilor vor adopta elemente grafice complexe si mini joculete 3D. Cu siguranta aceasta initiativa  va afecta negativ experienta de navigare pe internet de pe un dispozitiv mai putin performant.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele