Firefox devine mai destept… peste noapte

, 08 Feb, 10:40

Versiunile de Mozilla au aparut in ultimul an ca ciupercile dupa ploaie, dezvoltatorii continua insa sa gaseasca functii noi cu care sa experimenteze.

Firefox Night Builds AAC MP3 h.264Dupa ce s-a luptat destul de mult impotriva adoptiei unor formate video comerciale in favoarea unora open source, Firefox a cedat presiunii utilizatorilor. Din acest motiv, noile functii incluse intr-o versiune beta de Firefox 21 s-ar putea sa para intarziate „la petrecerea browserelor”.

Indiferent de sentimentele pe care le nutriti vizavi de browser-ul vostru preferat, nu trebuie sa neglijati momentul in care unul din principalii concurenti primeste un update. In cazul de fata de exemplu, o versiune beta de Firefox 21 din categoria celor lansate peste noapte, include posibilitatea redarii in browser a unor noi formate multimedia.

Practic, fie cu aceasta versiune beta, fie cu versiunea finala de Firefox 21 ce va fi lansata in iunie, puteti reda direct in browser continut in format AAC, MP3 sau MP4 cu H.264. Cu toate ca am mai vazut astfel de functii si in urma cu cateva luni, aceasta particularitate noua poate fi clasificata ca un avantaj semnificativ pentru iPad, in conditiile in care cele mai comune formate audio/video sunt redate fara intarziere.

Chiar daca prefer sa sar peste versiunile beta ale unor programe atat de folosite precum un browser de net, noua varianta a browser-ului este mult mai inteligenta. Cu alte cuvinte, noul Firefox 21 mi-a atras atentia si sunt de parere ca merita o descarcare de pe site-ul oficial.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Deci esti total pe dinafara..nu e nici un firefox 22 e firefox nigtly si nici macar alfa nu il poti numi ptr. asta exista firefox aurora.Si nu inteleg sensul textului de mai sus :”Indiferent de sentimentele pe care le nutriti vizavi de browser-ul vostru preferat, nu trebuie sa neglijati momentul in care unul din principalii concurenti primeste un update”..ce credeti ca toti folosim chrome care oricum e un @@#$$% de browser oricat l-ar pupa unii in fund..oricum chromium e mult mai bun si stabil.In plus e un articol scris de umplutura,sa fie acolo….

Radu Neagu

nightly.mozilla.org – Vezi aici.

Alexandru Puiu

Ai inteles complet gresit articolul si nici un articol de pe site nu e de umplutura asta este o ofensa gratuita. Orice versiune de Firefox, inclusiv 22, inainte de a ajunge la utilizatori trece prin versiuni nightly, alpha, beta si in tot acest timp isi mentine numarul in versiune. Afirmatia legata de sentimente era sa previn exact un comentariu ca al tau, dar se pare ca nu mi-a iesit. Si apropo, ura ta fata de Chrome pe care crezi tu ca-l laudam printre randuri, din nou, nefondata. Mai exista si alte browsere: Safari, Opera, Internet Explorer.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail