16 aug. 2013 | 17:19

Microsoft inchide magazinul Games for Windows Live

ACTUALITATE
Microsoft inchide magazinul Games for Windows Live

Foarte curand, nu veti mai putea face nici o achizitie de pe magazinul online Games for Windows Live, pentru simplul motiv ca Microsoft il va inchide, dupa cum a anuntat.

Games for Windows Live

Povestea continutului cumparat de pe Games for Windows Live va lua sfarsit din data de 22 august, chiar daca platforma va ramane operationala. Ce-i drept, jocurile deja cumparate e bine sa nu fie afectate de aceasta decizie si nici nu se va intampla acest lucru. Microsoft a spus ca orice utilizator poate accesa continutul achizitionat drept client GFWL. De asemenea, continutul descarcabil pentru jocurile din Games for Windows Live va ramane disponibil si dupa inchiderea serviciului, insa in viitor acest lucru va varia in functie de jocuri.

Oricum, sa nu credeti vreo clipa ca aceasta schimbare presupune inchiderea serviciului Games for Windows Live, vizeaza doar posibilitatea de a cumpara jocuri prin magazinul Microsoft.

De ce a fost luata o asemenea decizie? Pentru ca ne paste un mare update Xbox 360, in cadrul caruia punctele Microsoft vor fi transformate in moneda locala. Evident, scopul este de a-i determina pe clienti sa isi cheltuiasca punctele inainte de momentul schimbarii, intrucat banii vor putea fi folositi numai in Xbox Live Marketplace si Windows Phone Store.

Asadar, succes la cheltuirea punctelor!