14 mai 2013 | 15:00

Makr Shakr, un robot mixologist e gata de cocktailuri

ACTUALITATE
Makr Shakr, un robot mixologist e gata de cocktailuri

, Bacardi si un grup de cercetatori de la MIT au pus bazele unui robot care intr-o zi ar putea inlocui barmanii pe care am ajuns sa-i indragim.

Bacardi Coca Cola Google io Makr shakr robot

Scenariile din Terminatorul se apropie cu o viteza incredibila daca am ajuns sa ne punem problema . Cele trei brate inteligente din imaginea de mai sus, impreuna, poarta numele de Makr Shakr si reprezinta un robot menit sa va prepare bautura preferata de la bar, exact cum v-o aduceati aminte. Robotul are o precizie deosebita in a folosi shaker-ul, in a alege ingredientele si in a manevra garniturile, de genul o coaja de lamaie sau o frunza de menta.

Partea de finantare a fost realizata de Coca Cola si Bacardi, iar partea de realizarea a picat in carca din cadrul Universitatii MIT din Cambridge. Desi vom afla mai multe despre produs in cadrul evenimentului Google I/O ce va avea loc in cateva zile, materiale de promovare descriu filozofia din spatele produsului ca fiind legata de socializare. Personal prefer sa dezvolt o relatie in timp cu barmanul care imi prepara bauturile sau, in ce la mai rau caz, sa ma uit la spectacolul si eficienta din spatele barului. Makr Shakr este realizat cu alte ganduri. In principiu toata partea de interactiune dintre client si robot se realizeaza prin intermediul unei aplicatii de smartphone.

In aceasta etapa de dezvoltare creatorii neaga dorinta de a inlocui barmanul clasic. Ei afirma ca incearca sa puna puterea in mainile clientilor care pot in orice moment sa introduca reteta pentru un cocktail favorit sau numele acestuia pentru a impresiona partenera de socializare cu rezultatul care vine pe banda rulanta. Credeti ca roboti au ce cauta in acest domeniu incarcat de spectacolul creat de barmani?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele