25 feb. 2013 | 09:22

Mai marii internetului din SUA se aliaza impotriva pirateriei

ACTUALITATE
Mai marii internetului din SUA se aliaza impotriva pirateriei

Cei mai importanti operatori de internet din SUA vor declansa incepand de astazi un online.

Program anti pirateria sua ISP internet

Desi nu se intampla foarte des sa colaboreze, AT&T, Verizon, Time Warner Cable, Comcast si Cablevision au ajuns la o intelegere in urma careia vor declansa un nou proiect antipiraterie.

Intitulat Copyright Alert System, noul sistem va fi pus in functiune de astazi, 25 februarie, si in cateva luni are mari sanse sa loveasca intr-un mod semnificativ piata distributiei de continut piratat din SUA. In principiu, vorbm de un sistem bazat pe sase avertismente care incepe prin a oferi notificari cu scop educational. In practica, operatorii de internet vor monitoriza tot traficul pe care il faceti pe internet. Vor avea grija la protocolale de transfer pe care le folositi si, incepand cu uTorrent si terminand cu DC++, vor incepe sa va cenzureze accesul la internet cu scopul de a opri pirateria online.

Initiativa este laudata pentru faptul ca nu taie accesul la internet dupa trei greseli, ca intr-o propunere anterioara, insa operatorii stabilesc ce se intampla cu ,,raufacatorii”. Verizon planuieste sa incetineasca semnificativ accesul la internet celor care fac piraterie. AT&T, dupa mai multe sesizari, va incepe sa blocheze accesul la anumite site-uri, gen YouTube, celor care pirateaza continut. Time Warner Capable va redirectiona utilizatorii la pagini predefinite cu informatii legate de repercusiunile pirateriei online.

Acest program a intampinat mai multe amanari. A fost prima oara programat pentru o lansare in noiembrie 2012, ca acum sa ajunga sa fie lansat trei luni mai tarziu. Center for Copyright Information va supraveghea desfasurarea programului si aplicarea prevederilor legale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele