25 nov. 2013 | 14:30

Galaxy Gear este bun şi de telecomandă, dacă aveţi un S4 sau Note 3

ACTUALITATE
Galaxy Gear este bun şi de telecomandă, dacă aveţi un S4 sau Note 3

Mai multe studii recente au demonstrat că nu beneficiează de un succes răsunător, motiv pentru ca Samsung introduce funcţii noi.

galaxy-gear-control-tv remote watch on

Prinicipiul principal al ceasurilor inteligente este legat de abilitatea acestora de a beneficia de funcţii noi prin intermediul unor aplicaţii terţe sau update-uri de firmware. Pe acest sistem, Galaxy Gear, unul dintre cele mai populare -uri va deveni subit mai deştept printr-o actualizare automată ce va putea fi instalată zilele următoare de către toţi posesorii.

În acest caz particular este vorba o aplicaţie simplă şi la obiect intitulată Smart Remote. Cum se vede şi în captura de mai sus, Smart Remote este aplicaţia perfectă pentru interacţiunea cu TV-ul sau sau orice altă sursă clasică de conţinut multimedia. Deoarece micuţul aparat de pe mână nu avea cum să incorporeze funcţiile avansate de interacţiune definite mai sus, din cauza lipsei unui modul de infraroşu, totul se petrece prin intermediul unui Galaxy S4 sau Galaxy Note 3, ambele modele având un IR Blaster prezent în carcasă. Aplicaţia folosită este dezvoltată intern de Samsung în colaborare cu Peel şi, în realitate este o extensie a aplicaţiei WatchOn preinstalată pe telefoanele companiei.

Pentru a profita de acest ansamblu de funcţii, singurul lucru de care trebuie să aveţi grijă este ca S4 sau Note 3 să fie orientate fizic către dispozivul din casă pe care vreţi să-l controlaţi. Cum era şi de aşteptat, nu vorbim de exact acelaşi meniu al aplicaţiei WathcOn micşorat pentru ecranul Galaxy Gear. În schimb, puteţi porni sau închide telefivizorul, puteţi schimba postul afişat sau puteţi ajusta volumul. Dacă vă tentează să experimentaţi şi voi această poveste, aplicaţia Smart Remote poate fi descărcată acum din Samsung Apps.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele