30 apr. 2013 | 10:40

„Cand trei sa bat, al treilea castiga” – Noua reclama Microsoft pentru WP8

ACTUALITATE

Fara sa se ascunda dupa deget, Microsoft da de pamant cu rivalitatea absurda dintre cei mai importanti jucatori din industria smartphone-urilor.

Reclama Windows Phone anti Samsung Apple

O noua face o treaba foarte buna in a ironiza razboiul fara sens in care intra de multe ori posesorii de iPhone si cei de Galaxy. Noul clip de aproximativ un minut va fi difuzat in intregime pe posturile TV din Statele Unite in cateva zile.

Apple si Samsung domina piata globala de smarphone-uri cu niste procente zdrobitoare. Cu toate acestea, Microsoft, un concurent din ce in ce mai evident pentru locul al treilea in top, a preferat sa investeasca intr-o campania de promovare gandita impotriva celor doi giganti.

Actiunea clipului se petrece la o nunta unde participantii, posesori de Galaxy S III si iPhone 5, stau pe randuri diferite de scaune. Cearta dintre grupari se inteteste in momentul in care incep sa fie imortalizate primele momente mai importante ale cununiei religioase, context in care, cuvinte precum copybox sau iSheep sunt aruncate in stanga si in dreapta. Partea amuzanta este ca, undeva in spate, doi ospatari se uita, se mira si se mandresc cu faptul ca ei, ca . Reclama sa incheie cu o filozofie foarte simpla si frumos exprimata, formata din cuvintele ,,Nu va bateti. Schimbati”.

Cu toate ca in trecut aceasta campanie publicitara mi se pare una dintre cele mai concludente si mai relevante din ultimii ani. Suprinde perfect situatia in care ne aflam si reuseste in acelasi timp sa scoata in evidenta alternativa perfecta la conflictul gigantilor: Lumia 920 cu WP8.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele