26 feb. 2013 | 11:30

Cam tarziu, dar sigur, serviciul Nokia HERE intra si pe dispozitivele cu WP8

ACTUALITATE
Cam tarziu, dar sigur, serviciul Nokia HERE intra si pe dispozitivele cu WP8

Cu toate ca Nokia a lansat in urma cu cateva luni, abia acum a permis instalarea aplicatiei de Windows Phone pe toate aparatele cu WP8.

Nokia Here Windows Phone 8

Nokia Here este versiunea mult mai avansata a serviciului de harti al companiei finlandeze care in urma cu ceva timp se ascundea sub brandul Ovi Maps.

Disponibil deja pe iOS si cu o lansare planificata pentru Android pe parcursul acestui an, serviciul a ajuns in sfarsit si pe terminalele cu WP8. Avand in vedere relatia apropiata dintre Microsoft si Nokia, lansarea serviciului Nokia Here pentru smartphone-urile cu WP8 era inevitabila. Desi a tinut sa mentioneze ca primele si cele mai bune versiuni de Here vor rula pe Nokia, aplicatiile care rulau deja pe Nokia si cele care au ajuns in Windows Phone Marketplace par similare.

In final, aplicatiile de care beneficieaza utilizatorii de Windows Phone poarta numele de Here Maps, Here Drive Beta si Here Transit. Cele doua de la final sunt optimizate pentru navigatie turn-by-turn.

Intr-o piata dominata de Google Maps si alte solutii dedicate de la Igo, Navigon, Garmin sau TomTom, viata nu este simpla pentru Nokia Here. Cu toate acestea, clipul de mai jos s-ar putea sa va convinga sa-l incercati macar cateva zile. Ce ziceti?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele