24 apr. 2013 | 07:03

Akamai: Atacurile cibernetice DDoS s-au triplat in 2012, China e „oaia neagra”

ACTUALITATE
Akamai: Atacurile cibernetice DDoS s-au triplat in 2012, China e

Anul 2012 a fost unul dedicat multor atacuri cibernetice de tip DDoS si nu numai, Akamai afirma ca au fost de trei ori mai multe decat in 2011.

akamai2012

O companie , Akamai tocmai si-a publicat cel mai recent raport al activitatilor desfasurate pe parcursul anului trecut.

Din cate se pare, valurile de atacuri cibernetice au explodat in 2012, cu o crestere de aproximativ 200% fata de 2011.

La o privire mai atenta, 41% dintre atacuri au provenit din China, aceasta fiind considerata sursa tuturor rautatilor. Pe locurile doi si trei in acest top, sunt pozitionate SUA si Turcia cu 15 procente. Desi ati fi tentati sa credeti ca si Rusia se afla pe primele locuri, aceasta din urma a fost cauza doar unui numar de 4,3% dintre atacuri. Daca privim aceleasi cifre distribuite pe continente, in timp ce din America de Nord si Sud au fost initializate 18% dintre miscarile agresive, Asia Pacific a generat 56 de procente.

Tot Akamai urmareste si evolutia benzilor de internet puse la dispozitie de operatorii locali din intreaga lume. Global, numarul celor cu acces la internet cu o banda mai mare de 10 Mbps a crescut in ultimele 12 luni cu 2,7 procente. Media globala a vitezei se afla in acest moment in jurul valorii de 8 Mbps, in timp ce cele mai mici valori inregistrate pentru viteza de internet graviteaza in jurul a 345 kbps.

Principalii consumatori de trafic mobil sunt in acest moment terminalele cu Android, cu 35,3%, urmate indeaproape de cele cu iOS cu 32,6%.

Per ansamblu, situatia poate fi rezumata astfel: din ce in ce mai multe persoane devin internauti, iar evolutia infrastructurii permite viteze din ce in ce mai mari pentru fiecare dintre noi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele