15 sept. 2012 | 11:00

Un nou proiect ar putea sa te scape de distrageri cand esti stresat

ACTUALITATE
Un nou proiect ar putea sa te scape de distrageri cand esti stresat

Aici este vorba exclusiv de statul la computer iar distragerile din titlu sunt notificarile, pop-up-urile sau festrele de mesagerie instant care clipesc in taskbar. In curand acestea ar putea sa fie mai putin deranjante atunci cand te concentrezi sa termini un proiect.
Senzori de stres

Un grup de cercetatori de la Graduate University for Advanced Studies din Japonia cu toate ca si-a propus un lucru complex, sa dezvolte un sistem prin care sa sporeasca eficienta in fata PC-ului, e foarte aproape de a inregistra un succes.

Prin intermediul unei tehnologii de masurare a presiunii la tastare, in conformitate cu aceasta sistemul incepe sa ascunda notificarile pentru a-ti permite sa te concentrezi mai usor. In momentul in care sistemul simte ca ai luat o pauza iti arata ce ai pierdut. In primele teste eficienta sistemului s-a dovedit a fi de pana la 80%. Pentru a crea o solutie completa aceeasi echipa incearca sa interpreteze si momentele de liniste  cand citesti un text online, de exemplu. Desi cea de a doua parte nu este inca perfectionata foarte bine, prin intermediul unei camere video cercetatorii spera sa poate raspunde prin ascunderea notificarilor si a altor distrageri in momentul in care va concentrati pe un raport sau, de ce nu, un eBook.

Daca lucrurile merg bine, cei de la NewScientist informeaza ca vom vedea extinderea acestui proiect si printr-un dispozitiv plasat pe birou ce va urmari de cate ori ne pozitionam coatele pe birou sau de cate ori ridicam ceasca de cafea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele