15 aug. 2012 | 10:40

ToS;DR iti explica ce ai pierdut cand ai bifat „I agree”

ACTUALITATE
ToS;DR iti explica ce ai pierdut cand ai bifat

Un nou serviciu isi propune sa lamureasca o data si pentru totdeauna ce inseamna de fapt paginile intregi de documentatie pe care ti le imping sub nas site-urile web la care te inregistrezi sau aplicatiile pe care le instalezi. Pregateste-te sa fii uimit.

ToS;DR iti explica ce ai pierdut cand ai bifat "I agree"

ToS;DR sau Terms of Service; Didn’t Read este un nou site accesibil la adresa http://tos-dr.info care in scurt timp s-ar putea sa ajunga unul dintre cele mai vizitate portaluri de informatii importante.

Avand in vedere cat de rar citim termenii utilizarii unui program sau serviciu online la care ne inscriem, marile sau micile companii aproape de fiecare data ajung sa aiba niste drepturi incredibile in ceea ce priveste utilizarea informatiilor noastre. Ca o solutie la problema, fondatorii ToS;DR, persoane cu rabdare si ceva cunostinte privind termenii legali din limba engleza s-au decis sa sintetizeze elementele importante carora ne supunem in momentul in care bifam evidenta optiune ,,I agree” – Sunt de acord.

Pentru a simplifica si mai mult situatia, desi fiecare serviciu are subliniate cateva elemente care conteaza, creatorii ToS;DR asocieaza unui site sau program o culoare si o nota. Clasa A si culoarea verde sunt legate de termenii de utilizare care pot fi trecuti cu vederea, in timp ce clasa E si culoarea rosie reprezinta o lovitura semnificativa adresata intimitatii utilizatorului. Daca vreti sa intelegeti un pic mai bine notele de la A la E, sub fiecare serviciu inregistrat pe site exista o defalcarea catorva elemente care impreuna au generat respectivul calificativ.

Desi site-ul nu este inca intr-o forma finala, urmand a primi actualizari substantiale in perioada imediat urmatoare, este interesant sa vezi ca Twitpic are nota E iar ca Facebook are drepturi depline de Copyright asupra continutului postat de tine pe profilul personal.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele