09 mai 2012 | 00:50

TeleHuman face posibila comunicarea 3D in timp real [+VIDEO]

ACTUALITATE
TeleHuman face posibila comunicarea 3D in timp real [+VIDEO]

telehuman

Cu totii stim cat de limitata este comunicarea virtuala prin intermediul internetului. Chiar si cu ajutorul unei camere web tot nu reusim sa avem o experienta foarte apropiata de cea in care vorbim face-to-face cu cineva. Se pare ca un prim pas in avansarea tehnologica a fost facut de catre cei de la Human Media Lab din cadrul Queen’s University din Canada.

TeleHuman este numele unui sistem de chat 3D holografic. Acesta reuseste sa transpuna in fata noastra partenerul de discutie, cu ajutorul a sase senzori Kinect, al unui proiector 3D si al unui display cilindric. Astfel ne este permis sa vedem si sa „interactionam” cu celalalt membru de chat din mai multe unghiuri si chiar sa avem o imagine la 360 de grade.

Dupa cum puteti vedea si in videoclipul de mai jos, acelasi sistem este folosit si in domeniul cercetarilor de anatomie cu ajutorul unui model 3D supranumit „BodiPod”. Acesta poate afisa diferite parti si tesuturi ale corpului uman pe masura ce utilizatorul interactioneaza cu holograma.

Conform engadget.com, directorul Human Media Lab a declarat ca un astfel de sistem ar putea fi disponibil pe piata in urmatorii cinci ani si nu ar trebui sa coste mai mult de 5000 de dolari. Daca luam in calcul aparitia lui Tupac pe scena, chat-ul cu ajutorul hologramelor pare cat se poate de plauzibil, nu?