21 oct. 2012 | 18:08

Reguli de conduita pe social media pentru fotbalistii englezi

ACTUALITATE
Reguli de conduita pe social media pentru fotbalistii englezi

social-media-banJucatorii de fotbal din Anglia vor avea noi reguli in ceea ce priveste conduita de pe retelele sociale. Federatia de Fotbal va anunta in curand noi reguli ce includ restrictii de utilizare a retelelor sociale precum Twitter pentru jucatorii englezi de fotbal. Aici sunt inclusi toti jucatoriii de la toatele echipele de fotbal ale caror cluburi apartin de Regatul Unit.

Chiar daca detaliile noului cod de conduita nu sunt dezvaluite se prevede ca unele comentarii din ziua anterioare meciului precum si din ziua meciului, pot fi postate doar cu aprobarea managementului. Jucatorilor li se va interzice de asemenea critica la adresa colegilor, echipei adverse, arbitrilor sau altor oficiali, indiferent daca acestea sunt postate pe Facebook sau Twitter.

Noile modificari ale regulamentului vin de la o serie de cazuri reale, Ashley Cole de la Chelsea avand ceva probleme in momentul de fata dupa ce a postat o serie de remarci „jignitoare” la adresa Asociatiei de Fotbal, pe pagina sa de Twitter. Raportul provenit de la Belfast Telegraph stipuleaza reguli legate si de jocurile pe telefon sau chiar folosirea telefonului in anumite locatii ca: zona de mese, vestiare sau in autobuzul echipei, insa acestea vor ramane la discretia fiecarui antrenor in parte.