19 oct. 2012 | 13:24

Facebook face parteneriate cu vanzatorii pentru butonul Want!

ACTUALITATE
Facebook face parteneriate cu vanzatorii pentru butonul Want!

facebook want button header

Facebook a anuntat ca se gandeste la implementarea unui buton de tip Want pentru utilizatorii ce doresc sa isi creeze wishlist-uri, pentru produsele comerciantilor ce detin o pagina, pe reteaua de socializare. S-a trecut de la idei la fapte si, in curand, acest buton va fi introdus spre testare cu o parte din acesti comercianti. Facebook a anuntat ca lucreaza cu 7 companii printre care Pottery Barn sau Victoria’s Secret pentru a testa noua functie. Oamenii vor putea sa interactioneze cu noile colectii si sa partajeze informatia cu prietenii. Acestia pot da click si cumpara respectivele obiecte direct de pe Facebook. Acesta functie ar putea ajuta reteaua de socializare sa joace un rol mai important in comertul online, incurajand cei aproape un miliard de utilizatori, sa cumpere produse pentru prietenii sai si sa trimita cumparatorii direct catre magazinele online.

Facebook a mentionat ca nu va primi nici un comision in momentul in care cineva cumpara. Acest buton, va aduce cu sine o noua oportunitate pentru Facebook de a se integra in comertul online, care, la momentul de fata este probabil cea mai buna metoda de monetizare a unui website, indiferent ce profil ar avea acesta. Promovarile de produse ar putea avea loc la fel ca si reclamele, prezente momentan si ar putea fi integrate la fel de usor, ba chiar mai eficient si pe smartphone, putand oferi acces la servicii sau programe ce pot fi downloadate instant si platite prin intermediul lui Google Wallet.

Aici va trebui sa crestem putin atentia legat de posturile pe care dam un click de pe mobil, acestea putand sa ne duca la o pagina de achizitie a unui software sau a unui bun fizic. Functia Collections va fi oferita gradual tuturor utilizatorilor Statelor Unite. Cum? Pai si cu Europa si restul lumii cum ramane? Ei, mai avem putin de asteptat, momentant testele in cauza sunt realizate cu companii din Statele Unite si este normal ca momentan vanzare sa se faca la ei in tara.