23 iul. 2012 | 12:40

Project Glass face posibila subtitrarea in timp real [+VIDEO]

ACTUALITATE
Project Glass face posibila subtitrarea in timp real [+VIDEO]

Pentru cei care nu au aflat inca, Google Project Glass reprezinta un proiect menit sa modifice modul in care interactionam cu tehnologia de ultima generatie, in special cand vine vorba de tehnici de comunicare.

 Project Glass

Daca pana acum majoritatea internautilor s-au rezumat la a lauda sau a glumi pe marginea acestor ochelari ambitiosi, se pare ca un fan (Will Powell) a fost inspirat de idee si a dezvoltat o aplicatie foarte utila. Dupa cum puteti vedea si in videoclip, Will a creat un sistem unic care ofera posibilitatea de afisare a subtitrarii in timp real. Practic, vorbitorii de limbi diferite ar putea comunica face-to-face fara a mai fi nevoie de un translator.

Hardware-ul folosit consta in cateva placi Raspberry Pi, un Vuzix Star 2000 si un microfon Jawbone. Semnalul audio captat de microfon este trimis catre un server care face traducerea utilizand API-ul Microsoft Translate urmand ca rezultatul sa fie afisat aproape in timp real.

Dupa cum noteaza si ubergizmo.com, aceasta idee se poate dovedi extrem de utila atunci cand esti pasionat de calatorii si te-ai saturat sa cari o multime de dictionare si ghiduri dupa tine.