12 mai 2012 | 10:00

O arma din jocul Portal devine realitate [+VIDEO]

ACTUALITATE
O arma din jocul Portal devine realitate [+VIDEO]

portal turret

De obicei jocurile se straduiesc din ce in ce mai tare sa reproduca realitatea inconjuratoare, dar se pare in unele situati are loc si reversul medaliei.

O arma din jocul Portal tocmai a ajuns in realitate.

Desi nu este la fel de periculoasa precum varianta originala, din prisma faptului ca foloseste munitii pe baza de plastic si cauciuc (NERF), este totusi senzational faptul ca o arma stationara din Portal, care facea o treaba foarte buna in a urmari si elimina victima s-a transformat in realitate. Arma, care foloseste o camera IP si doua „mitraliere”, intocmai ca echivalentul din joc, poate urmari localizarea unei tinte in miscare si poate trage cu entuziasm, dar fara a o rani, datorita munitiei.

Ca mod de functionare, camera citeste culorile RGB si un program in Matlab identifica unele elemente care functioneaza ca declansatoare ale urmaririi. Dupa ce a fost initiata urmarirea, se initializeaza un program in doua etape, care atentioneaza „victima” sa se opreasca sau sa vina mai aprope. Daca aceasta nu se supune, este agresata.

In acest stadiu, arma nu este foarte rapida si are ceva probleme in a vedea in spatiu, dar creatorul se lauda cu faptul ca va perfectiona partea software si va lucra un pic si la detaliile „ambalajului”. Nu de alta, dar in aceasta forma intregul ansamblu pare destul de sensibil la un branci. Oricum, ansamblul, legat la un computer ce ruleaza Matlab pentru asistenta, a fost creat ca lucrare in cadrul unui curs de Mecatronica Avansata de la Universitatea de Stat din Pensilvenia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele