30 aug. 2012 | 11:42

Noi smartphone-uri de top si o tableta la IFA de la SONY

ACTUALITATE
Noi smartphone-uri de top si o tableta la IFA de la SONY

Pentru ca in aceasta saptamana la Berlin  tonul este dat de lansari de gadgeturi si dispozitive inovative, Sony a profitat de ocazie pentru a anunta o serie noua de smartphone-uri si o tableta pe care o vehiculam de cateva saptamani.

Sony Xperia

Ieri la IFA Sony a anuntat 3 noi smartphone-uri, Xperia T, Xperia V si Xperia J impreuna cu o tableta initulata extrem de simplu Xperia Tablet. Desi exista multe trasaturi comune intre cele 3 smartphone-uri voi atrage atentia asupra lucrurilor care fac diferenta.

Xperia T, sau TX in unele tari, are un ecran de 4,6 inci de tip Reality Display cu Mobile Bravia Engine. Camera folosita in acest model foloseste un senzor Exmor pentru imagini la 12 megapixeli si filmari Full HD. Prezenta senzorului NFC le-a permis celor de la Sony sa-si creeze o variatie a transferului de informatii folosind o simpla atingere prin intermediul One Touch. Nu lipseste nici certificarea PlayStation pentru experiente de gaming autentice. Procesorul folosit este un dual core la 1,5 GHz iar sistemul de operare este un Ice Cream Sandwich cu promisiune de upgrade la Jelly Bean in curand. Conexiunea MHL va permite sa tranferati continut Full HD catre un TV de dimensiuni generoase si in acelasi timp va ajuta sa va incarcati aparatul. Aparatul va fi disponibil in culorile negru, argintiu si alb.

Xperia V vine cu un panou de 4,3 inci Reality Display asistat de Mobile Bravia Engine 2 pentru o calitate sporita a imaginilor afisate. La interior camera este de 13 megapixeli, procesorul este un dual core la 1,5 GHz in timp ce pentru comunicatii de mare viteza vor exista si versiuni cu LTE. Si aici vorbim de aceeasi tehnologie One Touch facuta posibiila de catre prezenta unui senzor NFC. Clear Audio+  prezent in Xperia V va ajuta utilizatorii sa experimenteze o calitate sporita a sunetului. Nici acest telefon nu vine fara MHL, Android 4.0.4 sau posibilitatea de alege mai multe culori. Daca ar fi sa atrag atentia unui aspect extrem de important, acesta vine cu IP55/57+. Acesta din urma este standardul de rezistente al armatei americante ce certifica ca telefonul poate rezista la scufundari in apa cu adancime de maxim 1 metru timp de 30 de minute.

Xperia J are un ecran mai compact de doar 4 inci cu rezolutie FWVGA. Are o camera de 5 megaxpixeli, camera frontala plus un sistem de lumini pentru avertizare. Xperia J va putea fi cumparat in  culori: negru, auriu, alb si roz.

Tableta Xperia Tablet S foloseste un procesr Quad Core NVIDA TEgra 3 pentru a procesa continutul pe un ecran de 9,4 inci cu OptiContrast. Carcasa este din aluminiu iar ecranul este rezistent la un volum superficial de apa. Nu lipsesc nici o serie de accesorii ce se pot achizitiona separat cu o serie de aplicatii proprietare si dedicate. Nu se cunosc pentru nici unul din aparate, preturi sau o data precisa de lansare insa va lasam in compania clipurilor de mai jos pentru a admira produsele mentionate mai devreme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele