14 sept. 2012 | 09:50

Dupa noul iPhone vine noul proces impotriva Apple

ACTUALITATE
Dupa noul iPhone vine noul proces impotriva Apple

Pentru ca Samsung si HTC au telefoane compatibile LTE create cu mult inaintea Apple, era evident ca aceleasi companii detin si niste patente legate de respectiva tehnologie. Odata cu lansarea iPhone 5, respectivele patente vor fi folosite intr-un proces.

samsung-vs-apple2-5

Samsung si HTC au lansat amenintari impotriva celor de la Apple cu saptamani in urma zicand ca lansarea unui iPhone cu LTE este un motiv suficient pentru declansarea unui proces. Noul iPhone a fost anuntat, are LTE, deci urmeaza sa vedem companiila la tribunal. Chiar daca cei de la Samsung au fost mai lenti, HTC deja a inaintat cazul unui judecator de la International Trade Commission din SUA cu scopul de a intarzia lansarea noului smartphone de la Apple, cel putin in Statele Unite.

Avand in vedere ca vorbim de o serie de tehnologii care ar trebui licentiate cu usurinta, patentele legate de o tehnologie de comunicatii nu ar trebui sa poata fi folosite pentru interzicerea comercializarii unui aparat. Patentele HTC nu au fost inca declarate ca fiind invalide, iar cele de la Samsung sunt in curs de validare.

Cu alte cuvinte, exista un risc destul de mare ca noul iPhone sa ajunga la primii utilizatori mai degraba mai tarziu decat mai devreme, in cazul in care tribunalul este de acord cu interzicerea temporara a comercializarii. Si mai zicea cineva ca doar Apple are o pasiune pentru intentat procese.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele