18 mart. 2023 | 15:38

Vladimir Putin, decizie crudă de ultimă oră. Președintele s-a întors împotriva propriului popor

News
Vladimir Putin, decizie crudă de ultimă oră. Președintele s-a întors împotriva propriului popor
Vladimir Putin, decizie crudă de ultimă oră

Președintele rus Vladimir Putin a decis să ia măsuri împotriva poporului său. Acesta a semnat noi amendamente la Codul Penal, care se traduc prin pedepse mai aspre pentru „discreditarea participanților” la războiul pe care l-a intentat împotriva Ucrainei, informează site-ul de știri RIA Novosti, controlat de Rusia.

Vladimir Putin înăspreşte pedepsele pentru „discreditarea” soldaţilor ruşi

Liderul de la Kremlin a semnat o lege privind răspândirea de știri false despre participanții la operațiunile militare din Ucraina, făcând această infracțiune pasibilă de până la 15 ani de închisoare, dar și de o amendă de până la cinci milioane de ruble (aproximativ 66.450 de dolari)

Așadar, legea a înăsprit pedeapsa pentru discreditarea desfășurării forțelor armate rusești în străinătate, care anterior era de până la cinci ani de închisoare. De asemenea, a fost extinsă pedeapsa pentru astfel de acte și în cazul voluntarilor, catalogați de ministerul rus al Apărării drept acele formațiuni armate neregulate care luptă în Ucraina, în special grupul de mercenari Wagner, susținut de stat.

Amendamentele au fost aprobate de Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului, pe 14 martie. De asemenea, s-a precizat faptul că pedeapsa penală se va impune în cazul în care o persoană a fost deja acuzată de o încălcare administrativă pentru acțiuni similare în decurs de un an.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin

În cursul zilei de vineri, 18 martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin. El este acuzat de crime de război, deportarea ilegală a populației și transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Rusia.

Cu toate acestea, presa internațională scrie că este foarte puțin probabil ca un proces la Haga să aibă loc fiindcă Rusia nu este membră a CPI, iar instanța nu desfășoară procese în absență. Așadar, oficialii ruși acuzați ar trebui fie predați de Moscova, fie arestați în afara Rusiei.

„Deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio semnificație pentru țara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic.

Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are nicio obligație în temeiul acestuia.”, a transmis Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus.

Citește și: Putin are un nou aliat. Cine vrea să susţină Rusia în războiul declanşat în Ucraina, lucrurile se complică

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro