25 feb. 2024 | 10:58

Vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile: ‘Mă simt foarte bine’

Sănătate
Vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile: ‘Mă simt foarte bine’
„Nu m-am simțit deloc nesigur sau lipsit de energie.”

Nu de puține ori am auzit, unii chiar și au încercat, diferite, tehnici de slăbire. Unele dintre ele sunt extrem de dure, dar pare-se că dau și rezultate, dar nu și fără mici complicații. Este și cazul de față, în care aflăm despre vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile. Citește mai departe și află prin ce metodă a reușit recordul.

Postul poate avea beneficii atât fizice, cât și emoționale

Dacă ne referim strict la perioadele premergătoare unor sărbători creștine, există un număr important de oameni care țin post, și așa cum bine se știe, poate avea beneficii fizice, cât și emoționale, dar este important să întrerupi postul cu atenție și treptat pentru a evita potențialele riscuri.

Vezi și: Secretul dietei daneze. Cum slăbești 9 kilograme în doar 13 zile

Până la urmă, dacă ar fi să simplificăm lucrurile, și să trecem de aspectul religios, postul nu este altceva decât o perioadă de curățire a corpului de toate toxinele și relele acumulate într-o perioadă mai lungă de timp, sau, și mai simplu, un fel de dietă ceva mai riguroasă.

Vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile: ‘Mă simt foarte bine’

Plecând de la aceste idei simpliste, există anumite diete, mult mai dure, care implică o perioadă de 40 de zile în care se bea numai apă, și în rest nimic altceva. Dieta asta a prins cam peste tot în lume, iar clipurile virale cu promovarea ei circulă de ceva vreme pe rețelele de socializare. Inclusiv vedete din România au trecut la această dietă extrem de dură și de solicitantă.

Vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile

Conform unui număr impresionant de mărturisiri, spre exemplu dacă se ține o dietă cu apă timp de 7 zile, se pot pierde până la 6kg. Cei care au încercat spun că se simt uimitor și a meritat din plin.

„Nu m-am simțit deloc nesigur sau lipsit de energie. De fapt, am avut o mulțime de energie (mentală și fizică) în această perioadă. Am făcut mai multe exerciții fizice decât în mod normal și am fost mai productiv la serviciu.”, spune un american care a testat această dietă.

Vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile: ‘Mă simt foarte bine’

(foto: TikTok)

Alte mărturisiri despre modul miraculos prin care porți pierde kilograme vine de la vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile, și anume Mihai Onilă, care a și publicat pe rețelele de socializare un jurnal al celor 40 de zile de dietă cu apă.

Vezi și: Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. Un dietetician a dezvăluit ce se poate consuma

Vedeta a început să țină dieta de la 1 ianuarie, și a durat până pe 9 februarie, timp în care publica mărturii ale etapelor prin care a trecut. La final, vedeta avea să publice un text amplu în care explică prin ce a trecut și cum se simte acum, după 40 de zile.

”Astăzi sunt foarte bucuros, este ultima zi de post, unde chiar am încheiat. Eu am început filmările de pe 2 ianuarie și astăzi suntem în 11 februarie, dar postul în sine l-am început de pe 1 ianuarie de la ora 17:00, fiind ultima masă pe care am luat-o.

Pot să îl numesc un succes. Acest post este o realizare, este ceva ce mi-am dorit să fac de mult timp, de la 33 de ani, când Iisus Hristos a împlinit 33 de ani, mi-am dorit să țin post 40 de zile și n-am reușit, am reușit 20 de ani mai târziu, adică acum când am 53 sunt. Sunt foarte bucuros, sunt foarte fericit.

Mihai Onilă: „Mă simt foarte bine. Am înțeles cum anume să mă susțin”

Trebuie explicat că postul cu apă este un tip de post în care o persoană se abține de la consumul de alimente sau băuturi, cu excepția apei, pentru o perioadă determinată. Este o alegere deliberată de a renunța la orice aport caloric, bazându-se doar pe apă pentru hidratare. Un post cu apă poate varia de la 24 de ore, până la perioade extinse, cum ar fi 21 sau chiar 40 de zile.

Vezi și: Dieta cu care slăbeşti sigur după 40 de ani. Detaliul care te scapă imediat de kilogramele în plus

Scopul postului cu apă este de a permite organismului să se reseteze, să se detoxifice și să se vindece. În această perioadă, organismul suferă diverse modificări metabolice, utilizând grăsimile stocate pentru energie, ceea ce poate duce la pierderea în greutate și la alte potențiale beneficii pentru sănătate, modificări prin care a trecut și vedeta, dar explică și ce l-a ajutat în a trece prin acest post:

„Am pornit de la 86.4 kg și am ajuns la 68.5 kg, deci mă simt foarte bine. Chiar dacă, culoarea mea este puțin gălbuie așa cum spuneți voi, din fericire, eu folosesc o lumină puțin aurie pentru videoclipuri. Deci, sunt foarte bine și să ne vedem cu bine, vă doresc tuturor binele pe care mi-l doresc și mie și pe care îl doriți și voi.

Mă simt foarte bine. Pe de altă parte vreau să vă spun că eu, terapeut fiind de 15 ani, studiind terapiile complementare, am înțeles cum anume să mă susțin energetic în acest post, astfel încât să-l pornesc, dar și să-l închei”, a povestit Mihai Onilă pe TikTok.

Vedeta din România care a slăbit 18 kilograme în doar 40 de zile: ‘Mă simt foarte bine’

(foto: TikTok)

Mai există și alte terapii, cum ar fi terapia Gerson, care implică o dietă bazată pe plante și detoxifiere pentru a trata bolile cronice alături de medicina tradițională.

Vezi și: Dieta pe care o ține Elena Merișoreanu pentru a scăpa de 15 kilograme. La ce a renunțat

În concluzie, genul acesta de post poate modula interacțiunile fiziologice ale neuropeptidelor, controlând pofta de mâncare și homeostazia energetică, așa cum se explică într-o amplă analiză pe tema postului de 40 de zile cu apă. Deși pare a fi una sănătoasă, medicii dieteticieni nu recomandă o astfel de metodă drastică, având în vedere modificările pe care în mod clar le are asupra organismului. În cele din urmă, e la latitundinea fiecăruia modul în care dorește să slăbească.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă categorie de români care va plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro