07 mai 2024 | 23:37

Imagini cu Florin Piersic după operaţia la inimă. Actorul este de nerecunoscut. Ce spun medicii despre starea acestuia

Monden
Imagini cu Florin Piersic după operaţia la inimă. Actorul este de nerecunoscut. Ce spun medicii despre starea acestuia
Imagini cu Florin Piersic după operaţia la inimă. Actorul este de nerecunoscut. Ce spun medicii despre starea acestuia

Florin Piersic a fost transferat de la Spitalul din Cluj către un alt spital din Capitală. În timp ce era dus către mijloacele de trasport, au fost surprinse mai multe imagini cu acesta, ce au devenit imediat virale. Cum arată acum actorul, după ce a trecut prin intervenții dificile.

Primele imagini cu Florin Piersic

Florin Piersic traversează cea mai grea perioadă a vieții sale. După ce a fost supus unei intervenții la genunchi, situația acestuia s-a agravat și a mai trecut printr-una și la nivelul inimii, pentru care are nevoie acum de îngrijiri suplimentare.

Până azi, s-a aflat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, însă în seara aceasta a fost transferat în București. Mutarea lui nu ar fi fost una de urgență, spun oficialii, ci familia ar fi ales ca marele actor să fie dus la o altă unitate medicală din Capitală.

Cu doar o zi în urmă, medicii din Cluj-Napoca au comunicat că starea lui Florin Piersic este stabilă. Însă, s-a decis în mod surprinzător să fie transferat la Institutul Matei Balș din București. Motivul ar fi fost continuarea tratamentului cu antibiotice și intervenția pentru proteza la picior.

Se pare că actorul suferă de o infecție severă generalizată, necesitând atenția și expertiza medicilor bucureșteni. Transferul la Institutul Matei Balș este văzut ca fiind esențial pentru a-i asigura cele mai bune șanse de recuperare.

Deși mutarea nu a fost una urgentă, echipajele au avut o sarcină grea. Florin Piersic a fost observat la aeroport, fiind transportat într-o ambulanță SMURD, intubat, dar conștient. Momentul a fost tensionat iar acesta era vizibil slăbit, având în vedere prin ce trece.

În prezent, actorul va fi internat direct în secția de Terapie Intensivă a Institutului Matei Balș, unde va primi îngrijire specializată pentru toate complicațiile cu care se confruntă.

Ce spun medicii despre starea actorului

Medicul Horia Roșianu, specialistul de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, care a condus echipa care l-a operat pe Florin Piersic, a dezvăluit într-un interviu exclusiv acordat România TV despre evoluția stării de sănătate a distinsului actor, care a fost recent transferat la un spital din Capitală.

Operația complexă la inimă, efectuată în ziua de Paște, a fost realizată sub îndrumarea doctorului Horia Roșianu, unul dintre principalii specialiști în ritmologie invazivă, în colaborare strânsă cu medicul Adrian Ștef, șeful Secției de Anestezie.

În urma acestei intervenții s-a aflat că stimulatorul cardiac pe care îl folosește Florin Piersic de aproximativ 15 ani a fost implantat tot de către medicul cardiolog Roșianu.

În cadrul interviului, specialistul a abordat subiectul infecției care a amenințat viața maestrului, subliniind eforturile depuse de echipa medicală pentru a face față acestei situații critice.

Potrivit cardiologului, acum responsabilitatea îngrijirii actorului le revine medicilor din București, care vor aborda în mod specific cazul său, iar acest lucru va include și consultarea specialiștilor ortopezi, dat fiind caracterul delicat al problemei lui Piersic.

„Atunci am rezolvat acest focar secundar de infecție. Suntem institut de inimă, nu de ortopedie sau de infecțioase. Starea clinică s-a ameliorat, l-am urmărit până astăzi. El nu mai stă foarte bine în institut de inimă, chiar dacă suntem unitate de elită, dar nu suntem de infecțioase sau ortopedie.

Noi treaba ne-am făcut-o. Astfel, discutând și cu familia, am pus alternativa. Eu am sugerat că de al doilea focar de infecție de la genunchi să se ocupe același medic care s-a ocupat de proteza de genunchi, așa cum eu m-am ocupat de sondele pe care eu le-am aplicat acum 15 ani. El trebuia să ajungă într-o unitate unde să continue tratamentul infecțios”, a declarat, la România Tv, Horia Roșianu.

Parteneri
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Redactia.ro
Orașul unde se află cea mai frumoasă gară din România. Este un centru feroviar important și unește atât punctele interne, cât și țara noastră cu vestul european
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Spynews
Asociația de proprietari are interzis. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Capital.ro
Horoscop 20 mai 2024. Berbecii își ascultă inima, Balanțele trăiesc fiecare clipă la maximum
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
Mediaflux
Pensia pe care o va primi un român care a muncit 35 de ani. Cum poți face recalcularea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro