07 mai 2024 | 22:57

Doliu în lumea teatrului românesc. A murit îndrăgitul actor Ion Gheorghe Arcudeanu

News
Doliu în lumea teatrului românesc. A murit îndrăgitul actor Ion Gheorghe Arcudeanu
Doliu în lumea teatrului românesc. A murit îndrăgitul actor Ion Gheorghe Arcudeanu

Este doliu în lumea teatrului românesc, după ce a mai pierit o stea a țării noastre. Este vorba despre marele actor Ion Gheorghe Arcudeanu, care s-a stins din viață în mod fulgerător. A adus zâmbetul pe buze copiilor, dar de acum nu îi va mai putea distra pe cei mici.

S-a stins actorul Ion Gheorghe Arcudeanu

România este din nou îndoliată, după ce în ultima vreme a pierdut mai multe personalități importante. În cea de-a doua zi de Paște am mai primit o veste dureroasă: a murit actorul Ion Gheorghe Arcudeanu, când nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie.

Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a încetat din viață la venerabilă vârstă de 85 de ani. În ultima vreme, dispăruse din viața publică și a preferat să stea în liniște, alături de familie și cei dragi. Nimeni nu se aștepta, însă marele actor și-a dat ultima suflare chiar de Paște.

UNITER a publicat un mesaj de adio pentru actorul care a adus zâmbetul pe buze copiilor și a scris istorie în lumea teatrului. Instituția a amintit de câtă dragoste pentru meserie a avut artistul și cât de dedicat a fost în cei 59 de ani de activitate.

„Ne luam adio de la Ion Arcudeanu, un artist-ctitor a cărui carieră pe scena Teatrului Ion Creangă se confundă cu povestea-i începută acum 59 de ani. Îndrăgitul actor al teatrului pentru copii a decedat ieri, 6 mai 2024. Râmas bun, Ion Arcudeanu! Lumina cerului să vă primească cu brațele deschise!, a se arată în mesajul instituției de pe social-media.

Când are loc înmormântarea

Potrivit unui anunţ postat de Teatrul Ion Creangă pe pagina de Facebook, trupul neînsufleţit al actorului este depus la Capela Cimitirului Sfânta Vineri. Aici, cei care l-au iubit îi pot aduce un ultim omagiu.

Înmormântarea va avea loc mâine, 8 mai, ora 15.00, la același cimitir, unde sunt așteptate toate persoanele care l-au cunoscut sau au luat parte la spectacolele sale. A fost un om foarte îndrăgit și un actor apreciat, care a lăsat în urma sa numai amintiri plăcute.

„Timpul are şi el răbdarea lui; oricât de mult am vrea să îl eludăm, în final, inevitabilul se va produce. Chiar dacă momentul este unul dificil pentru familie şi colegi deopotrivă, am vrea să ne amintim de Ion Gheorghe Arcudeanu aşa cum era el tot timpul, vesel, binevoitor şi întotdeauna pregătit să glumească”, se arată pe pagina de socializare a teatrului.

Ion Gheorghe Arcudeanu a interpretat penste 50 de roluri de-a lungul timpului, printre care și preferatele celor mici: Ieremia din „Toate pânzele sus”, Păcală în „Snoave cu măşti”, Geppeto în „Pinocchio”, Crainicul în „Războiul bucatelor”, Iepurele de martie în „Alice în Ţara Minunilor”, Învăţătorul în „Amintiri din copilărie”, Roşu Împărat în „Harap Alb”.

Parteneri
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Redactia.ro
Ce mesaj îi transmite Mara Bănică lui Culiță Sterp, după ce a amenințat că o dă în judecată?! „Singurul lucru pe care îl pot recomanda...”
Click.ro
TOP 5 cele mai OPERATE vedete din România! Ele au apelat la ESTETICIAN
Vocea.biz
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și avea urme de violență pe corp
Digi24
Imagini din apartamentul de lux al Gabrielei Lucuțar. Cum arată casa Reginei Întunericului / FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Florin Prunea, din nou pe terenul de fotbal, după 18 ani. Eveniment istoric pe Arena Națională! / VIDEO
Spynews
Șoferii români vor fi supravegheați. Noul sistem Big Brother de pe autostrăzi și drumuri naționale
Capital.ro
Cea mai bună oră pentru micul dejun. Doctor cardiolog: "Creierul tău are nevoie de asta"
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Mediaflux
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Roxana s-a afișat pentru prima dată cu burtica de gravidă în ziua în care fostul primar a fost eliberat / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan Simion: „Pot arunca o privire?”
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro