În spațiul public, este cunoscută sub mai multe denumiri: dieta daneză, dieta Danemarca sau chiar dieta Spitalului Regal Danez. Indiferent cum o numești, este renumită pentru numărul de kilograme pe care le poți da jos în doar 13 zile. Tu știi care este secretul dietei daneze, de fapt? Iată cum poți să scapi de 9 kilograme rapid.
Secretul dietei daneze
Dieta daneză se bucură de foarte multă popularitate. Programul alimentar este strict, promițând că ajută semnificativ la pierderea a cel puțin 9 kilograme în doar 13 zile. Există multe restricții alimentare ce trebuie urmate cu sfințenie pentru a reuși să pierzi numărul de kilograme amintit.
Secretul dietei daneze constă în următorul aspect: regimul se respectă pentru o perioadă de 13 zile (nu mai mult, nu mai puțin) și nu trebuie repetat mai repede de șase luni, pentru că ar putea conduce la destabilizarea metabolismului.
Dieta daneză este săracă în kilocalorii. Totuși, rezultatele pot să varieze, în funcție de organismul fiecărui consumator. Ca regulă de bază, trebuie să știi că în cadrul programului alimentar cu pricina nu ai voie să depășești un consum de 600 de calorii pe zi. Ai voie să mănânci doar: carne slabă, pește, salată, spanac și alte legume cu frunze verzi, ouă, morcovi, fasole, roșii, cafea sau ceai, măr sau alte fructe cât se poate de naturale.
În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă câteva meniuri pe care le poți urma pe parcursul celor 13 zile de dietă daneză. Le poți schimba, în funcție de preferințe și nevoi. Ține cont, totuși, de alimentele enumerate mai sus, pe care ai voie să le consumi în regim.
Ce mănânci pentru a slăbi
Ziua 1
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr;
- Prânz: două ouă fierte + 380 de grame de spanac + o roşie;
- Cină: 200 de grame de friptură de vită + salată verde proaspata cu ulei de masline şi zeamă de lămâie.
Ziua 2
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr;
- Prânz: 250 de grame de şuncă + un iaurt cu conținut scăzut de grăsime;
- Cină: 200 de grame de friptură de vită + salată verde proaspata cu ulei de masline şi zeamă de lămâie.
Ziua 3
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr + o felie de pâine prăjită;
- Prânz: două ouă fierte + o felie de şuncă + salată verde proaspătă;
- Cină: o ţelină bine fiartă + o roşie + un măr.
Ziua 4
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr + o felie de pâine prăjită;
- Prânz: 200 de ml suc de portocale + un iaurt natural;
- Cină: un ou fiert + un morcov ras + 250 de grame brânză de vaci.
Ziua 5
- Mic dejun: un morcov mare ras;
- Prânz: 200 de grame de cod (se poate înlocui cu păstrav/calcan) cu zeamă de lămâie + o linguriţă de unt proaspăt;
- Cină: 200 de grame de friptură de vită + o ţelină rasă.
Ziua 6
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr + o felie de pâine prăjită;
- Prânz: două ouă fierte + un morcov ras;
- Cină: o friptură de pui + o salată.
Ziua 7
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea fără zahăr sau îndulcitori + o felie de pâine prăjită;
- Prânz: nimic, doar multă apă;
- Cină: 200 de grame de cotlet de miel (se poate înlocui cu iepure/ren) + un măr.
Ziua 8
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr;
- Prânz: două ouă fierte tari + 380 de grame de spanac + o roșie;
- Cină: 200 de grame friptură de vită cu zeamă de lămâie + salată verde proaspătă cu ulei de măsline.
Ziua 9
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr;
- Prânz: 250 de grame șuncă + 1 iaurt natural;
- Cină: 200 de grame friptură de vită cu zeamă de lămâie + salată verde proaspătă cu ulei de măsline.
Ziua 10
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea fără zahăr sau îndulcitori + o felie de pâine prăjită;
- Prânz: două ouă fierte tari + 1 felie de șuncă + salată verde proaspătă;
- Cină: o țelina fiartă + o roșie + un fruct la alegere.
Ziua 11
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr + o felie de pâine prăjită;
- Prânz: 200 ml zeamă de fructe + 1 iaurt natural;
- Cină: un ou fiert tare + un morcov ras + 250 de grame de fructe, la alegere.
Ziua 12
- Mic dejun: un morcov mare ras + zeamă de lămâie;
- Prânz: 200 de grame de cod (se poate înlocui cu păstrav/calcan) cu zeamă de lămâie, fiert;
- Cină: 200 de grame friptură de vită + o linguriță de unt + o țelină rasă.
Ziua 13
- Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr + o felie de pâine prăjită;
- Prânz: două ouă fierte tari + un morcov mare ras;
- Cină: 1/2 pui + salată verde proaspătă cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.