O rază de speranță pentru români. Medicul Valeriu Gheorghiță a fost sponsorizat cu o sumă incredibilă de bani pentru campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Ce a declarat colonelul despre programul de vaccinare al cabinetelor medicilor de familie și câte doze de ser va primi România luna viitoare.
Vești bune pentru România. Medicul Valeriu Gheorghiță a primit o sumă uriașă de bani, în valoare de peste 17.000 de lei din partea unei companii care produce vaccinul anti-COVID-19. Coordonatorul campaniei de imunizare a populației împotriva coronavirusului a fost sponsorizat de către o companie farmaceutică de top. Oficialii firmei l-au asigurat pe doctorul român ca va primi sute de mii de doze de vaccin anti-COVID în a doua jumătate a lunii aprilie.
Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, medicul Valeriu Gheorghiță a primit sponsorizări din partea companiei producătoare de vaccin anti-coronavirus în perioada 2016-2018, în valoare de 17.224 de lei. Binențeles, în perioada respectivă compania nu fabrica vaccin anti-COVID.
Aproape jumătate din suma colosală i-a fost decontată coordonatorul campaniei de vaccinare acum cinci ani, mai exact în 2016, ca sponsorizare a unui eveniment educațional despre virusologie.
În 2017, medicul român a primit sponsorizări pentru același eveniment, la care au fost adăugați 2.435 de lei pentru un training intern despre virusul HIV. În anul 2018, medicul Valeriu Gheorghiță a participat la două programe de training interne de boli infecțioase, plătite de aceeași companie, la unul dintre care specialistul a participat ca reprezentant al propriului cabinet medical, nu ca medic al Spitalului Militar Carol Davila din București.
Colonelul Valeriu Gheorghiță sfătuiește românii să se imunizeze împotriva coronavirusului și a explicat care sunt reacțiile advserse generale care pot apărea după primirea dozelor de vaccin și anume: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a populației împotriva coronavirusului explică ce se va întâmpla cu cetățenii care refuză doza de vaccin:
„În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…).Vor decide doar prin prezentarea clară a beneficiilor şi a riscurilor.”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, acum ceva timp.
Cât privește imunizarea românilor în cabinetele medicilor de familie, programările nu se vor realiza online, prin intermediul platformei de vaccinare, ci fiecare doctor va stabili un program al pacienților săi, pe care-l va pune în aplicare după cum consideră cel mai bine.
„Vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie nu se va face programare pe platformă. Fiecare medic de familie, după modelul vaccinărilor antigripale, sezoniere, îşi face catagrafia pacienţilor proprii şi zilnic va programa un număr fix de persoane şi va efectua vaccinarea persoanelor respective, datele în schimb este obligatoriu să fie centralizate în Registrul Electornic Naţiponal al Vaccinării”, a anunțat specialistul, potrivit Mediafax.