Ultima vedetă care a vorbit cu Ion Caramitru înainte de internare. Ce și-au zis: ”Spunea lucruri neinteligibile”

Ultima vedetă care a vorbit cu Ion Caramitru înainte de internare. Ce și-au zis: ”Spunea lucruri neinteligibile”
Ultima vedetă care a vorbit cu Ion Caramitru înainte de internare.

Marele actor Ion Caramitru s-a stins din viață ieri, vârsta de 79 de ani. Actorul era internat la Spitalul Elias din București. O vedetă din România a vorbit cu acesta chiar înainte de internare.

Ultima vedetă care a vorbit cu Ion Caramitru înainte de internare

Ion Caramitru a murit pe data de 5 septembrie. Președintele Uniunii Teatrale din România și directorul Teatrului Național București a stat de vorbă cu unul dintre colegii săi de breaslă, înainte de a se interna în spital. Mai exact, Ion Caramitru a avut o discuție cu un alt mare actor, și anume, Victor Rebengiuc. Se întâmpla la începutul lunii iulie. Victor Rebengiuc a fost cel care a dezvăluit discuția, spunând că, la vremea respectivă, habar nu avea că Ion Caramitru este bolnav.

„Habar n-am avut, nici el nu a știut că e bolnav! Eu am vorbit cu el când s-a întors din Elveția, am vorbit la telefon, era la Moeciu, la odihnă. Am vorbit ce faci, cum faci, cum a fost în Elveția, mă rog… Soția lui, Micaela, mi-a spus că după convorbirea asta, la scurt timp, câteva ore poate, a dat niște semne, a început să vorbească puțin necontrolat, spunea lucruri neinteligibile, dar i-a trecut.

Imediat ce și-a dat seama că este grav s-a suit în mașină și a venit la București, a intrat în spital și de atunci și până acum a fost în spital”, a relatat Victor Rebengiuc.

„A fost un om absolut nemaipomenit”

De altfel, Victor Rebengiuc i-a fost coleg de scenă, dar și prieten, încă din anii ’60. „O pierdere imensă pentru cultura românească”, a declarat Victor Rebengiuc la Digi24.

 „Mi-l amintesc cu multă durere, este o mare pierdere pentru teatrul românesc. Eu cu Caramitru am fost prieteni și încă sunt și voi fi, din anii ‘60 suntem prieteni, de când el era student și eu devenisem deja actor.

E o pierdere uriașă pentru teatrul românesc, este o emblemă care a picat în momentul ăsta și care nu poate fi înlocuită. Un actor mare, un regizor deosebit, fondatorul UNITER, directorul Teatrului Național”, a mai declarat actorul Victor Rebengiuc, la același post de televiziune.

Tot Victor Rebengiuc a amintit că Ion Caramitru a fost cel care a reconstruit clădirea Teatrului Național, aflată la un pas să se dărâme, deoarec fusese mutilată de Ceaușescu.

„A fost un om absolut nemaipomenit, un om cum nu o să mai fie în teatrul românesc cel puțin în următorii 10 ani, o mare, îngrozitoare pierdere pentru teatrul românesc este plecarea lui Pino dintre noi”, a mai afirmat Victor Rebengiuc.

Urmăriți Playtech.ro și pe