Uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor. Cu ce trebuie sa te dai pe corp înainte de a ieși din casă

Uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor. Cu ce trebuie sa te dai pe corp înainte de a ieși din casă
Remedii la domiciliu pentru mușcăturile de țânțari

Care este uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor? Pe perioada verii cel mai enervant lucru sunt, din păcate, țânțarii. Există tot felul de moduri în care poți scăpa de mușcătura lor. O mușcătură de țânțar provoacă mâncărimi și disconfort. Deși mușcăturile sunt adesea inofensive, unele pot provoca complicații. Puteți găsi adesea alimente de bază din bucătărie, cum ar fi fulgii de ovăz, mierea sau bicarbonatul de sodiu, pentru a scăpa de mușcături. Dar astăzi vorbim despre uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor. În cele ce urmează vă spunem cu ce trebuie sa te dai pe corp înainte de a ieși din casă.

Remedii la domiciliu pentru mușcăturile de țânțari

Țânțarii pot fi purtători de boli, deși probabilitatea de a fi infectat de un țânțar depinde în mare măsură de locul în care locuiți. O altă problemă rară cauzată de o mușcătură de țânțar este o reacție gravă la mușcătura în sine.

Dacă aveți o mușcătură de țânțar și dezvoltați simptome ale unei reacții alergice, cum ar fi urticarie, dificultăți de respirație sau gât umflat, contactați imediat un medic. Este posibil să nu simțiți imediat când vă înțeapă un țânțar.

Dar umflătura pe care mușcătura o lasă în urmă vine cu o mâncărime persistentă care poate persista zile întregi. Cremele și unguentele pot fi de ajutor, dar puteți, de asemenea, să învingeți mâncărimea cu lucruri care, probabil, se află deja prin casă.

Vezi și: Cum să scapi de mușcăturile țânțarilor. E cel mai bun spray anti-insecte, îl poți prepara chiar tu acasă

Care este uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor?

Același lucru este valabil și când vorbim de uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor.  Orice mușcătură de insecte se poate infecta. În cazul persoanelor care au o reacție cutanată ușoară aceste uleiuri pot fi benefice.

Întotdeauna amestecați uleiul esențial cu un ulei purtător și nu aplicați direct pe piele. În cele ce urmează vă spunem cu ce trebuie sa te dai pe corp înainte de a ieși din casă.

Uleiuri de mentă și mentol

Potrivit unei surse, uleiurile de mentă creează o senzație de răcoare pe piele. Acest lucru poate ajuta la senzațiile de arsură, înțepături și mâncărimi cauzate de mușcături de țânțari sau înțepături.

Cercetările sugerează că uleiul de mentă poate acționa ca un antimicrobian, reducând riscul de infecție asociat cu unele mușcături. Nu aplicați uleiul de mentă pe pielea ruptă, deoarece o poate arde sau agrava.

Folosiți-l doar pe mușcăturile de țânțari și alte surse ușoare de iritație.

Ulei de arbore de ceai, poate fi uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor

Uleiul de arbore de ceai poate ajuta la prevenirea dezvoltării bacteriilor și a altor microbi într-o mușcătură de insecte. Acest lucru poate reduce riscul de infecție, făcându-l o alegere excelentă pentru copiii care nu se pot împotrivi scărpinării.

Cercetările arată, de asemenea, arată că uleiul de arbore de ceai ar putea acționa ca un antihistaminic natural. Antihistaminicele reduc activitatea receptorilor de histamină din organism, care pot juca un rol în reacțiile alergice și în mâncărimi. Acest lucru poate reduce umflarea și mâncărimea.

Ulei de lavandă

Cunoscut cel mai bine pentru efectele sale de îmbunătățire a stării de spirit și de calmare, uleiul de lavandă poate ajuta, de asemenea, să reducă durerea și mâncărimea înțepăturilor de insecte.

Lavanda poate îmbunătăți, de asemenea, durerea provocată de mușcături și înțepături de insecte, cum ar fi furnicile de foc și albinele.

Ulei de lămâie

Efectele antimicrobiene ale uleiului de lemongrass pot ajuta la prevenirea răspândirii unor boli transmise de insecte, potrivit unor surse. O cercetare publicată în 2014 a constatat, de asemenea, că un compus găsit în uleiul de lemongrass ar putea avea proprietăți antiinflamatorii.

Inflamația este o sursă majoră de durere și mâncărime în urma mușcăturilor și înțepăturilor de insecte. Prin reducerea inflamației, uleiul de lemongrass ar putea face ca mușcăturile să fie mai puțin dureroase.

Ulei de camfor, este uleiul care te scapă de înțepăturile țânțarilor

Uleiul de camfor poate crea senzații plăcute de încălzire pe piele, ceea ce poate ajuta la ascunderea mâncărimilor provocate de unele mușcături de țânțari.

Totuși, dacă mușcătura arde, mai degrabă decât mâncărime, evitați camforul, deoarece poate înrăutăți senzațiile.

Vezi și: Ingredientele din bucătărie care țin țânțarii, muștele și furnicile la distanță. Spune adio chimicalelor

Ulei de mușețel

Apreciat de mult timp în medicina tradițională pentru proprietățile sale calmante, aceste beneficii ale mușețelului pot ajuta și în cazul mâncărimilor asociate cu mușcăturile și înțepăturile de insecte.

Alte studii au arătat că mușețelul are proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru înseamnă că poate ajuta în cazul reacțiilor alergice ușoare, precum și al mâncărimilor și arsurilor asociate cu majoritatea mușcăturilor și înțepăturilor de insecte.

Hamamelis

Hamamelisul nu este, în sensul cel mai strict al termenului, un ulei esențial. Este o apă distilată din frunzele și tulpinile plantei Hamamelis virginiana.

Hamamelisul poate preveni infectarea mușcăturilor prin combaterea bacteriilor și menținerea curată a rănii. Hamamelisul este, de asemenea, folosit pentru a reduce inflamația și vânătăile.

Deoarece este apă, nu este nevoie să o diluați într-un ulei purtător.

Cum să folosiți aceste uleiuri eficient

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante, cum ar fi ierburi, flori sau copaci. Uleiurile esențiale sunt diferite de uleiurile de parfum și de parfum, care sunt adesea amestecate cu alte ingrediente.

În cadrul plantei, uleiurile esențiale îndeplinesc o varietate de roluri. În plante, uleiurile esențiale atrag insecte benefice, cum ar fi albinele, pentru a se apăra de insecte periculoase, protejează planta de bacterii și boli și trimit semnale chimice importante despre plantă.

Susținătorii uleiurilor esențiale susțin că utilizatorii umani pot beneficia de uleiurile esențiale la fel de mult ca și plantele. Cercetările în acest domeniu în curs de dezvoltare al medicinei alternative sunt încă la început.

Cu toate acestea, multe studii sugerează că uleiurile esențiale pot completa tratamentele medicale obișnuite sau chiar pot oferi beneficii pe care tratamentele standard nu le oferă. Aceasta include tratamentul mușcăturilor de insecte.

Aplicarea uleiurilor esențiale pe piele

Aplicați uleiurile direct pe zona afectată, folosind instrucțiunile care au însoțit uleiul esențial, conform recomandărilor unui medic sau specialist, sau conform unui ghid specific uleiurilor esențiale.

Nu consumați niciodată uleiuri esențiale, cu excepția cazului în care un specialist recomandă altfel.

Vezi și: Planta banală care ține țânțarii departe de casa ta. Pune-o la fiecare colț și ai scăpat de insecte

Uleiuri care trebuie evitate

Evitați să folosiți următoarele uleiuri după o mușcătură de insecte sau dacă pielea este ruptă sau iritată:

 • piment de Jamaica
 • dafin
 • benzoin
 • cassia
 • scorțișoară
 • cuișoare
 • fenicul
 • ac de brad
 • oregano
 • pătrunjel
 • salvie
 • molid
 • tagetes
 • cimbru

Femeile care sunt însărcinate sau care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de a aplica uleiuri esențiale pe piele. Uneori, uleiurile esențiale nu sunt suficiente pentru a trata durerea și mâncărimile provocate de mușcăturile de insecte.

Alte strategii care pot fi de ajutor includ:

 • aplicarea de loțiune de calamina pe mușcătură
 • efectuarea unei băi cu fulgi de ovăz
 • aplicarea unui remediu topic împotriva mâncărimilor, cum ar fi crema cu hidrocortizon
 • administrarea unui antihistaminic fără prescripție medicală, cum ar fi Benadryl

Dacă mușcătura devine foarte umflată, are dungi care ies din ea sau începe să transpire, este posibil să fie infectată. În acest caz, oamenii ar trebui să consulte imediat un medic.

Persoanele care se confruntă cu reacții alergice severe care provoacă dificultăți de respirație, înroșire, erupții cutanate sau vărsături ar trebui să solicite asistență medicală de urgență. Nu folosiți niciodată uleiuri esențiale pentru a trata o reacție alergică.

Concluzie

Mușcăturile de țânțari pot fi o neplăcere, în special pentru persoanele care au pielea sensibilă sau uscată. Uleiurile esențiale oferă un antidot simplu.

Unele uleiuri esențiale pot ajuta la prevenirea totală a mușcăturilor de insecte. Potrivit unor cercetări, uleiurile de neem, eucalipt de lămâie și citronella pot ajuta la respingerea țânțarilor  și a altor insecte.

Oamenii ar trebui să folosească uleiuri esențiale diluate pe piele sau să încerce un repelent pentru insecte care să le conțină. Uleiurile esențiale sunt puternice

Faptul că ceva este natural nu înseamnă că este sigur. Așadar, ca în cazul oricărui remediu, oamenii ar trebui să discute cu un medic înainte de a folosi uleiuri esențiale, mai ales dacă au o piele sensibilă sau un istoric de reacții alergice.