Persoanele care sunt înțepate cel mai des de țânțari. Ce îi face vulnerabili

Persoanele care sunt înțepate cel mai des de țânțari. Ce îi face vulnerabili
Ce oameni sunt tintele preferate ale tantarilor

Persoanele care sunt înțepate cel mai des de țânțari, conform cercetătorilor. Mulți dintre noi se întreabă de ce după o noapte de somn partenerul nu a fost mușcat de țânțari sau de ce doar cel mic a fost victimă a țânțarilor. Vă expunem în rândurile de mai jos câteva motive care ne fac vulnerabili în fața nesuferitelor insecte.

De ce unele persoane nu mai scapă de țânțari. Cu ce atrag acești oameni nesuferitele insecte

Oamenii de știință au aflat pe cine înțeapă țânțarii mai mult și de ce. Cercetătorii au ajuns la concluzia că există anumiți factori care pot determina preferințele țânțarilor în ceea ce ne privește.

Grupa de sânge, metabolismul și chiar consumul anumitor lichide pot transforma anumite persoane în ținte preferate ale țânțarilor.

Țânțari sunt atrași de dioxidul de carbon

Țânțarii sunt atrași de toate tipurile de dioxid de carbon și pentru că adulții eliberează mai mult dioxid de carbon, țânțarii îi mușcă mai mult decât pe copiii. Din același motiv, femeile însărcinate sunt preexpuse la mușcăturile de țânțari, deoarece produc mai mult dioxid de carbon.

Consumul de bere te transformă într-o țintă pentru țânțari

Plăcerea consumului de bere poate să vină pachet și cu plăcerea țânțarilor de a mușca din tine. Cercetătorii anunță că băutura poate crește temperatura internă. Un ultim studiu a demonstrat că mirosul de etanol din transpirație emanat după consumul de bere ar putea declanșa atacul țânțarilor.

Transpirația în exces atrage țânțarii

Țânțarii iubesc căldura și mirosul de transpirație. Le place acidul lactic, acid uric, amoniac și alți astfel de compuși care se regăsesc în transpirație. Sunt atrași de substanțele chimice care se găsesc în transpirație, astfel că este bine să te pregătești moral dacă intenționezi să practici un sport sau o activitate în aer liber. Evitați activitățile sportive seara, ori în miezul zilei. Aleargați dimineața și folosiți preventiv un spray împotriva țânțarilor.

Grupa de sânge influențează atacul țânțarilor

Grupa de sânge este un factor important care influențează riscul mușcăturilor de țânțar. Cele mai expuse grupe de sânge sunt, în special, persoanele cu sânge de tip O. Țânțarii au cea mai mare afinitate să atace persoanele cu sânge din grupa O și un interes scăzut pentru persoanele cu sânge de tip A, B sau AB. Persoanele cu sânge de tip A sunt norocoase, pentru că au cele mai puține șanse să fie mușcate de țânțari.

Țânțarii sunt atrași de persoanele cu grupa sanguină O de două ori mai mult decât cele cu grupa sanguină A, conform cercetătorilor. În timp ce pentru grupa sanguină B, interesul țânțarilor a fost mai crescut decât tipul A. Nu în ultimul rând, 85% dintre oameni trimit un semnal țânțarilor despre grupa lor de sânge.