Ingredientele din bucătărie care țin țânțarii, muștele și furnicile la distanță. Spune adio chimicalelor

Ingredientele din bucătărie care țin țânțarii, muștele și furnicile la distanță. Spune adio chimicalelor
Care sunt ingredientele care te scapa de insectele nesuferite

Care sunt ingredientele din bucătărie care țin țânțarii, muștele și furnicile la distanță. Vara este anotimpul preferat al multora dintre români, însă odată cu instalarea ei, se trezesc la viaţă şi insectele nesuferite, care ne fac viața un adevărat calvar. Spune adio chimicalelor, întrucât îți prezentăm mai jos o soluție ieftină și sănătoasă prin care poți să scapi de insecte.

Cum scapi de furnici, muște, țânțari, gândaci. Ce trebuie să faci

În afara faptului că sunt deranjante, furnicile, muștele, moliile, țânțarii, păianjenii sau gândacii pot transmite anumite boli și pot apărea în cele mai neașteptate locuri din locuință.

Nesuferitele insecte care invadează locuințele noastre sunt o sursă considerabilă de stres. Indiferent de cât de multă curățenie am face, armonia casnică este distrusă, de multe ori, de diversele gângănii.

Gângăniile aduc tensiunea în casă

Sunt puține lucrurile care aduc mai multă tensiune şi frustrare decât o invazie din gângăniile menționate mai sus. Fie că este vorba de gândacii negri de bucătărie, de furnici, muște sau oricare alte insecte casa se transformă într-un adevărat câmp de vânătoare.

Astfel, proprietarii caută cele mai bune metode pentru anihilarea acestor dăunători. Soluția constă în amestecurile contra dăunătorilor care se găsesc în magazine, însă aceste soluții sunt dăunătoare atât insectelor, precum și lacatarilor casei, astfel că o soluție viabilă ar fi remediile naturale. Să gonească sau să distrugă dăunătoarele, dar care să nu afecteze omul.

Cum scapi de furnici

Un mod simplu de a scăpa de furnici este să nu le hrăniți. Țineți casa, în special bucătăria, curată și fără firmituri. Țineți toate alimentele în borcane din sticlă cu capac sau recipiente care se închid ermetic. De asemenea, podelele și dulapurile se spală cu o soluție din părți egale de apă și oțet. Această soluție alujgă furniucile.

De asemenea, furnicile nu se înțeleg bine cu varul, cu praful de copt, cu zațul de cafea, boia de ardei iute, piper, sare, mentă, usturoi, praf de chilli, coajă rasă de la citrice sau scorțișoară măcinată. Acestea pot fi presărate pe acolo pe unde umblă este până ce vor fi dispărut.

Muștele urăsc lâmâia. Cum ții țânțarii la distanță

De asemenea, muștele pot fi îndepărtate cu un decoct de lămâie. Se fierb 4 felii de lămâie bine de tot, iar zeama rămasă se pune într-un pulverizator cu care se împărștie soluția prin casă.

De asemenea, țânțarii pot fi ținuți la distanță cu un truc care presupune foslosirea unor ingrediente naturale. Astfel, țânțarii pot fi îndepărtați dând foc la câteva frunze de nuc în casă. Fumul îi va goni. De asemenea, țânțarii fug de usturoi . Se pisează 3-4 căței de usturoi într-un bol și se lasă acolo unde se vrea să se rămână fără țânțari, hol, cameră, bucătărie.

Cum scapi de gândacii de bucătărie

Nu în ultimul rând, gândacii de bucătărie pot fi eliminați dizolvând în jumătate de litru de apă fiartă un plic de acid boric. Stropiți câteva bucăți de pâine cu soluția obținută și așezați-le în căpăcele de plastic în zonele pe unde circulă gândacii. Efectul se va vedea încă de a doua zi. Veți găsi foarte mulți gândaci morți.