Atunci când vine vorba de facturile la curentul electric, fiecare dintre noi încercăm diferite metode de a ne reduce costurile. Din păcate nu ne iese întodeauna, dar nu trebuie să dezarmăm. Chiar dacă folosim zilnic consumatorii de energie din casă, nu înseamnă că nu există mici trucuri care ne pot ajuta. Unul dintre acestea, deși pare banal, este cel legat de momentul în care folosim uscătorul de rufe. Da, ați citit bine. Se poate să reducem consumul de energie la acest dispozitiv, atât de necesar gospodinelor, dar care este și un mare consumator.
Pe fondul crizei costului vieții, suntem cu toții în căutarea unor modalități de a economisi niște bani ori de câte ori putem. Dar uneori este foarte greu să faci asta, dar asta nu înseamnă că se pot găsi metode.
Recent, o femeie a susținut că a găsit o modalitate de a reduce consumul de energie atunci când vine vorba de uscătorul de rufe. Având în vedere că toate facturile noastre casnice par să crească, s-ar putea să căutați sfaturi și trucuri pentru a economisi energie.
Și dacă sunteți o persoană căreia îi place să își usuce rufele în uscătorul de rufe, există o soluție. O bloggeriță din Marea Britanie a împărtășit recent o postare despre cum să reduci timpul de utilizare pentru uscătorul de rufe.
Metoda, spune bloggerița, ar putea să te scutească de niște bani din facturi. Pentru a reduce timpul de uscare de care aveți nevoie, tot ce trebuie să faceți este să aruncați un prosop. Da, chiar așa. Este atât de simplu.
„Acest mic truc inteligent pentru uscătorul de rufe constă în a pune un prosop uscat în uscător împreună cu rufele umede. Prosopul va absorbi umezeala din rufe și le va ajuta să se usuce mai repede.
Astfel va reduce timpul de funcționare a uscătorului și economisind bani! Există unele dezbateri cu privire la necesitatea de a scoate prosopul după 15 – 30 de minute.
Eu am constatat că timpul de uscare este redus fără a fi nevoie să îndepărtez prosopul, dar dacă acest hack nu funcționează pentru tine, atunci încearcă să îndepărtezi prosopul după 15 – 30 de minute.”, spune femeia în articolul publicat pe MakeMoneywithoutajob.
După cum bine știu majoritatea gospodinelor, există trei tipuri de uscătoare de rufe. Primul este cel cu tambur, al doilea cu pompă de căldură, și cu ventilație și condensator.
În funcție de care aveți, prețul de funcționare va varia. Cu toate acestea, în medie, se estimează că un uscător de rufe utilizează aproximativ 4,5 kWh de energie pe ciclu.
Postarea de pe blog nu este clară cu privire la câți bani exact vă va economisi acest truc. Dar orice lucru mic ajută, mai ales că uscătorul de rufe este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie utilizate în casă.
Sfatul s-a dovedit a fi un succes pentru utilizatorii media, care au afirmat între timp că acest truc cu prosoapele le-a redus timpul de uscare la jumătate.
Suma de bani pe care o costă funcționarea uscătorului de rufe va depinde de uscătorul pe care îl aveți. Depnde și de mărimea încărcăturii pe care o încercați, precum și de suma pe care o plătiți pentru energie.
Transformate în lei, iată cam care ar fi costurile:
Uscătorul de rufe cu tambur are o reputație puțin cam proastă atunci când vine vorba de eficiența energetică.
Cele mai multe uscătoare de rufe cu tambur cu condensator vor avea o clasificare energetică de B sau C, iar uscătoarele de rufe cu pompă de căldură sunt adesea clasificate A+ sau A++.
Acum că ați aflat care este ineditul truc, s-ar putea să fie mai simplu să economisiți câțiva bănuți la factura de energie electrică.